kwasior500 Opublikowano 18 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2013 u mnie Vista x32 na lapku, bezczelnie mielila dyskiem przez 90% czasu pracy, po upgradzie do W8 rzezbienie ustalo... Windows Search 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zakius Opublikowano 19 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2013 W sklepie znalazłem 2 godne uwagi aplikacje; rozmownik(alternatywny klient gg) i im+(potężny multikomunikator, niestety 15% czasu procesora to sporo. Pamięcią też nie gardzi. I ro zamknięciu systemu dalej jestem dostępny w kilku sieciach. Przez kilkanaście godzin...) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 19 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2013 (edytowane) No to rzeczywiście godne uwagi...dobrze że podałeś nazwy to wiadomo co omijać Z głupia frant zapytam, WtW nie działa pod tym systemem? Edytowane 19 Stycznia 2013 przez Gregu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpectatorX Opublikowano 19 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2013 Widzę, że na poprzedniej stronie odbywała się spora dyskusja na temat uruchamiania się systemu i zamykania go. Jeszcze ciekawsze rzeczy potrafią dziać się gdy mamy windows 8 w dual-boocie z innym systemem, nie tylko z linuksem. Polecam lekturę tego wpisu: http://www.morfiblog.pl/2013/01/16/windows-8-linux-ryzyko-utraty-danych/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cripple Opublikowano 19 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2013 No to rzeczywiście godne uwagi...dobrze że podałeś nazwy to wiadomo co omijać Z głupia frant zapytam, WtW nie działa pod tym systemem? Mi działa wszystko w trybie pulpitu (wtw także), Metro nie używam. U mnie system od razu włącza pultpit po starcie. Nie bawi mnie robienie gestów myszką tylko dlatego, że jakiś "mądry z Ameryki" twierdzi, że tak jest fajniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzymo Opublikowano 19 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2013 (edytowane) Na Ósemce nie zainstalujesz Microsoft Security Essentials, w system jest już wbudowany pod dawną nazwą "Windows Defender". Taką informację uzyskasz podczas próby instalacji MSE. Jak nie, jak tak . Defendera mam wyłączonego, nie jest to niestety w pełni funkcjonalny zastępca Essentials. Edytowane 19 Stycznia 2013 przez rzymo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zakius Opublikowano 19 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2013 no ok, przed instalacją im+ wydaje się sensowny, aż się chce używać, obsługuje chyba wszystkie istniejące sieci ale jak zajrzałem do taskmgr to wywaliłem go od razu i wróciłem do wtw Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 19 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2013 Hej, mam pytanie, pewnie głupie ale to tak samo jak ten system. Jak się dobrać do plików udostępnionych na innym komputerze w grupie domowej? Do grupy jestem oczywiście połączony, foldery widzę, ale nie mogę wejść bo nie mam uprawnień.... wtf?? 7 i Vista nie robią mi takich problemów. Linux widział i otwierał wszystko, Android również. Starczy wklepać hasło i gra gitara. Tutaj nawet nie wiem gdzie miałbym hasło wpisać bo widzę tylko, że nie mam uprawnień. W panelu sterowania nic nie znalazłem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zakius Opublikowano 19 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2013 Ja bez grupy domowej czy nawet roboczej robię i nie mam problemu. Piszę adres, nazwę konta i hasło zdalne i działa w obie strony z xp tak samo jak przy 7. Grupa robocza pozwala nie używać hasła, jednak dużo pracy mało zysku. Nie wiem jak będzie z DLNA czy jak to się nazywa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2013 Dużo pracy? Kilka kliknięć i działa bezproblemowo (nie licząc W8). Założyłem nową grupę, 2 kompy stacjonarne się połączyły i mogą normalnie udostępniać i przeglądać zasoby. Laptop z Vistą się połączył, wszystko działa, właśnie oglądam film ma lapku, który fizycznie siedzi na stacjonarnym. Ten sam laptop z odpalonym W8 nie może uzyskać dostępu do żadnych plików. Najbardziej problematyczny system jaki widziałem. Naprawdę żałuję, że wywaliłem Minta, żeby przetestować ten twór, który M$ usiłuje nazywać systemem operacyjnym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zakius Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2013 Może gdy wszystkie systemy obsługują grupę domową idzie w miarę szybko, ale łączenie xp z 7 czy 8 tak, aby nie wymagał hasła przy pobieraniu ze zdalnego systemu jest już nieopłacalne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2013 (edytowane) Dobra, zrobiłem grupę domową po raz trzeci i W8 nagle zaskoczył, że jest jej częścią i ma prawo do przeglądania plików. Teraz muszę jeszcze odnaleźć i zainstalować wszystkie sterowniki + ewentualnie je modyfikować, żeby zadziałały. Edit: Znalazłem kolejną poważną wadę tego systemu: wbudowany smartscreen. To naprawdę są jakieś jaja, mało, że szpieguje to jeszcze nie pozwala instalować prawdziwych* sterowników. Od razu go wyłączyłem. Heh, naprawdę całkowicie rozumiem narzekania ludzi, bo tak jak w przypadku Visty były bezpodstawne tak tutaj mają solidne podłoże. *Zamiast tych upośledzonych, co system sam ma/pobiera. Edytowane 20 Stycznia 2013 przez NeoMagNeT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 21 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2013 We właściwościach konta użytkownika można ustawić ikonkę/obrazek? W Win7 można było. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 22 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2013 Prawy dolny róg -> ustawienia -> zmień ustawienia PC i tam w jednym z menu będziesz miał możliwość zmiany obrazka konta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechuk Opublikowano 4 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2013 siema jutro mam kuriera, który przywiezie mi nowego ssd do mojego jeszcze nie tak starego laptopa, fajnie się składa, bo laptop ma 2 sloty na hdd (jedna ramka jest pusta) i z montażem nie będzie problemów... gorzej z systemem... nauczony doświadczeniem wolę postawić os od nowa... laptopa kupiłem z windows7 i w październiku skorzystałem z promocji i dokupiłem za 69zł uaktualnienie do win8pro... zrobiłem asystenem pobranym ze strony m$ bootowalny pendrive i puściłem czystą instalacje... wszystko się aktywowało i ładnie działa, ale jutro chciałem postawić system na nowo na ssd i obecny skasować z hdd - ogólnie porządki problem w tym, że dałem pena bratu z jakimiś drobiazgami do wydrukowania, a ten go sformatował! asystent ze strony m$ wali mi po sprawdzeniu zgodności, że nie mogę pobrać z mojego regionu... pytanie skąd mam wziąć instalkę? chce być legalny, mam wszystkie klucze, itp... z torrentów odpada - nie wiadomo jakie trojany tam powrzucane są... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 4 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2013 (edytowane) Pożyczyć albo zagadać do jakiegoś studenta - niech ci ściągnie z MSDNAA chociaż nie wiem jak działa ta aktualizacja i czy nr. z nalepki jest wciaz ważny :) Pomijam fakt że aktualizacja 7demki do 8semki to wywalona kasa w błoto :D (i utrata niezłego systemu) Edytowane 4 Lutego 2013 przez Chemik16 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kelcior Opublikowano 4 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2013 Przez miesiac korzystania z Windows 8 mialem wiecej blue screenow jak przez 3 lata z 7'ką, dzis sie przelala czara goryczy i poszedl format.. Nawet nie chce mi sie wnikac czy to jest kwestia samej 8'ki czy niedopracowanych sterownikow, w kazdym razie mialem juz dosc.. moze obczaje za pare miesiecy jak polataja ten system. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 4 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2013 (...) asystent ze strony m$ wali mi po sprawdzeniu zgodności, że nie mogę pobrać z mojego regionu... pytanie skąd mam wziąć instalkę? chce być legalny, mam wszystkie klucze, itp... z torrentów odpada - nie wiadomo jakie trojany tam powrzucane są... Masz uruchomić "Windows8-Setup", nie "Windows8-UpgradeAssistant". Jeśli nie masz go na dysku, to masz do niego link w mailu z potwierdzeniem zakupu/kluczem. Podajesz mu klucz i ściąga. "Windows8-UpgradeAssistant" uruchomiony na ósemce nie pozwala nic zrobić. Chciałem kupić kolejny klucz i nie dało rady. Musiałem pójść do kompa, który nie ma ósemki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechuk Opublikowano 4 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2013 (edytowane) dzieki Mariusz... niestety strony m$ pisane są teraz jak dla debili... w mailu potwierdzającym zakup jest link do tego pliku setup Chemik16 - mylisz się, eksplorator win8 jest bardziej ergonomiczny niż win7 (mówię o klasycznym pulpicie, metra nie używam wcale), do tego system nawet na wolnym 5400 dysku działa nadspodziewanie żwawo, a teraz dodam ssd i będzie kosmos (mam nadzieję), z programami i grani zero problemów, nie widzę więc sensu w twojej wypowiedzi, używałeś tego systemu w ogóle? Edytowane 4 Lutego 2013 przez grzechuk 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
floppek Opublikowano 4 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2013 Przez miesiac korzystania z Windows 8 mialem wiecej blue screenow jak przez 3 lata z 7'ką, dzis sie przelala czara goryczy i poszedl format.. Nawet nie chce mi sie wnikac czy to jest kwestia samej 8'ki czy niedopracowanych sterownikow, w kazdym razie mialem juz dosc.. moze obczaje za pare miesiecy jak polataja ten system. teraz wszyscy będą downgrady robić :P ja ostatnio ile sie naszukałem panelu sterowania to bania mała :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernik Opublikowano 4 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2013 (edytowane) @grzechuk w mailu z kluczem, ktory dostales przy zakupie systemu powinien byc link do sciagniecia systemu, sciagasz program, wpisujesz swoj klucz, i zasysa ci system... Edytowane 4 Lutego 2013 przez ernik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 4 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2013 Przez miesiac korzystania z Windows 8 mialem wiecej blue screenow jak przez 3 lata z 7'ką, ... no prosze a już myślałem ze mój znajomy ściemnia mnie z BS, skoro u WSZYSTKICH chodzi bezproblemowo a tylko interfejs kłuje ale podobno można sie przyzwyczaić... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernik Opublikowano 4 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2013 no prosze a już myślałem ze mój znajomy ściemnia mnie z BS, skoro u WSZYSTKICH chodzi bezproblemowo a tylko interfejs kłuje ale podobno można sie przyzwyczaić... jedynym BS u mnie byl ten zwiazany z programem Kaspersky Pure, niestety olali sprawe i nadal nie ma pelnej wersji dzialajacej pod W8 (jade na becie)... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ProBlackHawk Opublikowano 9 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2013 Microsoft's 'Blue' wave is coming to more than just Windows Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 14 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2013 w indeksie wydajności mam ocenę 6.5 przy 680gtx , też tak macie? reszta 8.4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ProBlackHawk Opublikowano 14 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2013 (edytowane) U mnie jest tak: Edytowane 14 Lutego 2013 przez ProBlackHawk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 14 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2013 u mnie wszystko ma 8.4 a grafiki 6.5...sterowniki najnowsze bety. w 3dmarku wynik wzgledem 7 spadł o 500pkt (dużo słabsze wyniki w testach cpu) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ProBlackHawk Opublikowano 14 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2013 Też mam najnowsze beta (z tego co pamiętam wynik nie był nigdy niższy u mnie niż 8.0 w tym teście GPU). A co do 3dmarka to mi też wynik spadł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 14 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2013 tu mieli podobny problem http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=370420&page=2 , wina leży po stronie SLI ,na wyłączonym wynik będzie większy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Esper Opublikowano 19 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2013 Pytanko do użytkowników Win8 + laptop. Mam dell'a 7720 zintegorwany HD4000 oraz geforca 650M, i choć w ustawieniach obecnie mam oszczędzanie energii + integra domyślnie dla wszystkiego system trzyma poniżej 2h. Na Win7 miałem około 2x dłużej. Do tego niezależnie czy z kablem czy bez nie widzę procentowej wartości naładowania baterii. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...