Szakal85 Opublikowano 14 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2011 (edytowane) Witam, otóż po wymianie w sklepie VOBIS karty 9800GT na GTS 450 1GB (3xreklamowana 9800, więc dali nową kartę z nową gwarancją, tak przy okazji chciałbym się upewnić czy nie straciłem na tym??) .. mam problem z odtwarzaniem filmów na YOUTUBE, przy rozdzielczośćiach 720 i 1080p mam mianowicie taką sytuację jak na screenie poniżej: Rozdziela mi się obraz, efekt smużenia, a dzieje się tak kiedy ODTWARZAM NA FULL SCREENIE. W momencie kiedy przesunę suwakiem w lewo lub w prawo po załadowanym pasku (mowa o full screenie) obraz wraca do normy i czystej odpowiedniej jakości, natomiast z obrazem powyzej 1080p tj. ORIGINAL - rozdzielenie obrazu nie znika, tylko w małym oknie jest czysty przejrzysty obraz. Mam też wrażenie, że po zmianie tej karty być może mam gorszą grywalność i mniej FPS w grze np. COD Black Ops. Wydaje mi się że na 9800 lepiej wszystko działało. Nie wiem, może to wina sterowników, może po prostu jest słabsza lub moja płyta główna nie pozwala uwolnić mocy tej grafiki, nie znam się i dlatego pytam Was o poradę w tej sprawie. Płyta to M4A77TD PRO ASUS'a, procek AMD X2 245 2,9Ghz oraz 4GB (2x2GB) RAM DDR3 KINGSTON Edytowane 14 Września 2011 przez Szakal85 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prolog Opublikowano 14 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2011 Instalowałeś nowe odpowiednie sterowniki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szakal85 Opublikowano 14 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2011 Instalowałeś nowe odpowiednie sterowniki? tak, ze strony nVidia najnowsze, jakiś miesiąc temu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prolog Opublikowano 14 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2011 A GTS'a masz od? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 14 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2011 Sprawdź czy karta działa w trybie pci-e x16. Sprawdzić możesz w programie cpu-z. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szakal85 Opublikowano 15 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2011 (edytowane) GTS'a od ASUS'a. Nie wiem dokładnie jak to sprawdzić więc wrzucę screeny: Edytowane 15 Września 2011 przez Szakal85 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 15 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2011 Ściągnij GPU-Z i zzrób screena. Tylko tego programu, nie musisz wysyłać całego pulpitu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 15 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2011 (edytowane) PCI-E chodzi x16 więc to nie tu problem. Gdy następnym razem będziesz robił screeny z cpu-z to rób albo samo okno albo uruchom program tyle razy ile ma zakładek i rozlokuj na ekranie. Coś takiego http://www.10puntos.com/wp-content/uploads/2011/04/CPU-Z.jpg Co do YT spróbuj innych sterowników, innej przeglądarki, Chrome np używa innej wtyczki Flash Player'a niż Firefox, Opera. Edytowane 15 Września 2011 przez Klaus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qben360 Opublikowano 17 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2011 użyj przeglądarki IE , i sprawdz sterowniki przez program Mydriver Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...