Skocz do zawartości
superduty

Padnięty dysk?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Panowie zabardzo nie znam się na dyskach i proszę o wasze opinie czy ten dysk jest uszkodzony i czy kwalifikuje się na gwarancje, na co zwracać uwagę w smart?

Oddałem dysk na gwarancję i gościu powiedział że sobie go sprawdzi, po 14 dniach zadzwonili ze sklepu że dysk mam do odbioru, zapomniałem zapytać czy stary/nowy. Mam jeszcze kilka pytań. Jest to pierwsza reklamacja i na co się nastawiać, przypuszczam że dadzą mi mój stary dysk po naprawie. Kumplowi wymienili na nowy. W takim razie jak walczyć o nowy dysk i ile czasu przebiega reklamacja z wysłaniem dysku do producenta przez sklep? Czy w sklepie żądać sprawdzenia, podłączenia dysku np w hd tune czy jest ok? Odnośnie gwarancji na stary dysk to ile przedłużają gwary? No i jakby dawali mi stary dysk to go odbierać czy też nie i upierać się wymiany na nowy? A i jeszcze jedno jak kupowałem dysk to na stronie internetowej 36mcy, a na karcie gwarancyjnej 30 mcy i nie przedłużyli mi jej na 36mcy jak zrobiłem awanturę.Ostatnie pytanko jak dadzą nowy dysk to powinienem mieć nową gwarancję?

post-167698-0-94890300-1316121386_thumb.jpg

post-167698-0-69586700-1316121397_thumb.jpg

post-167698-0-91174600-1316121407_thumb.jpg

post-167698-0-00393300-1316121424_thumb.jpg

post-167698-0-93948100-1316121436_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak na szybko z tego co widzę to masz kilka relokowanych sektorów na dysku, czyly kilka jest uszkodzonych, jest też problem z połączeniem dysk-kontroler, albo uszkodzona taśma(wymienić) lub (co tez prawdopodobne po uszkodzonych sektorach) problem z elektroniką dysku, dysk na pewno nie jest zdrowy i ja na twoim miejscu wywierałbym delikatny aczkolwiek stanowczy nacisk na jego wymianę :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi