Ghostman Opublikowano 16 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2011 Witam Mam taki problem. Robiłem na jednym kompie sobie program z wykorzystaniem bazy danych. Chciałem przenieść baze na swój komp więc na swoim kompie skasowałem starą testową baze, którą miałem wcześniej. Jednak skasowała się jakoś dziwnie, bo w sql serwerze jej nie widać, ale jak chcę stworzyć nową baze o tej samej nazwie to wywala, że taka baza już istnieje. Czy ktoś wie w których plikach zapisana jest informacja o tym, że baza jest, żebym mógł ręcznie wykasować? Może jest jakiś inny sposób, żeby to zrobić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moe Opublikowano 16 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2011 Witam Mam taki problem. Robiłem na jednym kompie sobie program z wykorzystaniem bazy danych. Chciałem przenieść baze na swój komp więc na swoim kompie skasowałem starą testową baze, którą miałem wcześniej. Jednak skasowała się jakoś dziwnie, bo w sql serwerze jej nie widać, ale jak chcę stworzyć nową baze o tej samej nazwie to wywala, że taka baza już istnieje. Czy ktoś wie w których plikach zapisana jest informacja o tym, że baza jest, żebym mógł ręcznie wykasować? Może jest jakiś inny sposób, żeby to zrobić? rozwiń "skasowana". skasowałeś plik bazy i loga ręcznie, skasowałeś z management studio czy zrobiłeś detach. PS. info jest w bazie master Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghostman Opublikowano 16 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2011 rozwiń "skasowana". skasowałeś plik bazy i loga ręcznie, skasowałeś z management studio czy zrobiłeś detach. PS. info jest w bazie master w management studio ppm na bazie i delete, zaznaczyłem zamknij istniejące połączenia i się skasowała. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moe Opublikowano 16 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2011 możesz spróbować zrobić attach jak masz pliki. jak nie masz a masz backup to zrób 'restore to database' a jak się jeszcze nie będzie dało to na master ...if exists drop database where name... składnie masz tu http://msdn.microsoft.com/en-us/library/ms178613.aspx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghostman Opublikowano 16 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2011 udało się zrobić attach z nowymi plikami. dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...