Skocz do zawartości
RaaDeeK

Kupno ramu ddr2

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam płytę główną: Msi P6n Sli-Fi. Obsługuje tylko ram ddr2. Mam Goodram 2*1Gb 800Mhz CL5 w dualu (cokolwiek to znaczy). Chciałem dokupić sobie ram, i teraz mam pytanie:

1. Czy lepiej zainwestować w nową płytę główną z ddr3 = wiąże się to z kupnem płyty, ramu, procesora (DROGO!!!)

2. Kupić jedną kość 2gb goodram 800mhz? - 100zł

3. Kupić kość goodram 1gb 800 mhz CL6? Generalnie chodzi mi o to CL5 i CL6. Mogę wsadzić do kompa cl6 (jak szukałem dziś po mieście to tylko takie mieli, nie mieli CL5) nie będą się gryzły z tymi moimi? jedna kość to około 50-60 zł

4. Kupić 2 kości po 1gb 800 mhz CL6?? = okolo 100-120zł.

Proszę o radę :)

EDIT:

kupiłem dziś Samsung F3 hd103SJ 1TB. Mam nadzieje ze to dobry wybór bo w kazdym przykładowym zestawie powyżej 2000zł jest ten dysk. W sklepie gdzie ich zabrakło powiedzieli mi, że został on zastąpiony innym, nowym modelem. To prawda? W innym sklepie powiedzieli mi że Samsung sprzedał się Seagete'owi (sprzedał dyski :P ). To prawda?

Dzięki za rady i odpowiedzi.

Edytowane przez RaaDeeK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Nie koniecznie - są płyty z DDR3 dla S775 , choćby DFI Blood Iron za ~ 200 zł na allegro .

2 . Najlepsze wyjście .

Co do Samsunga - to faktycznie sprzedali dział HDD Seagatowi .

Czyli nie bawić się w 1gb 800 mhz cl5/6, ewentualnie 2*1gb 800mhz cl5/6, tylko kupic od razu 1 kość 2GB 800mhz CL5 czy CL6? teraz mam 2 kości po 1 gb, nie bedzie lipy z tą kością 2gb? Wszystko bedzie smigalo?

takie znalazlem z Warszawy:

http://allegro.pl/pamiec-ddr2-2gb-800mhz-cl5-goodram-i1825486497.html

nawet tanio.

Edytowane przez RaaDeeK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...