Skocz do zawartości
Gość Harry Lloyd

Hauppauge Colossus

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Harry Lloyd

Powoli coś się rusza w temacie kart do nagrywania video w HD, wiec zakupiłem takową kartę - Hauppauge Computer Works: Colossus Product description

Kosztowała mnie 520 zł (sprowadzona z USA przez maniakalnego). Droższa od np. dostępnej u nas karty AverMedia, ale posiada sprzętowy enkoder, więc można nagrywać godziny video 720p60 lub 1080i60 niezależnie od tego jak szybki i pojemny dysk mamy.

Kilka testowych klipów:

Download colossus1.part1.rar

Download colossus1.part2.rar

Po Component niestety mam jakieś zakłócenia, paski latające, widoczne na niektórych kolorach (głównie biały/szary). Coś musi być w kompie, bo bezpośrednio na TV nic takiego nie ma. Dawniej jak miałem analogowy tuner TV chyba też coś było, mieszkam w komunistycznym budynku, i chyba niestety mam beznadziejną instalację elektryczną. Może sie uda coś z tym zrobić, ale wątpie.

Na szczęście z Xboksa i PC można nagrywać po HDMI, nie wiem jak z PS3 (ponoć nie), tylko trzeba mieć splitter, bo karta nie ma wyjścia HDMI.

Filmik z Mafii jest z PC, widać super jakość. Z konsoli troche gorzej, im więcej syfu na ekranie (aliasing, noise, flickering) tym gorsza jakość kompresji.

Ogólnie jest spoko, póki co jestem zadowolony, ale zobaczymy jak ponagrywam więcej gameplayu.

Jak ktoś zna angielski to może poczytać troche moich wypocin - http://www.hearselands.com/THU31/?page=articles-colossus

Edytowane przez Harry Lloyd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi