adiibr Opublikowano 16 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2011 Witam niedawno zakupiłem nową grafe geforce gtx 570 gainward phantom oraz moniotor LCD Samsung 23 cale Full HD I tutaj nasuwa się pytanie: Na jakim kablu uzyskam najlepszy obraz? Na kablu HDMI? czy na zwykłym d-sub? obecnie mam kabel D-Sub z adapterem Dvi---D-sub. Czy może najlepiej kupić pełny kabel Dvi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeathTomahawk Opublikowano 16 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2011 (edytowane) Wszystko jedno czy DVI, czy HDMI. Obraz będzie równie dobry na obu. Najgorszym wyborem jest D-Sub. Pozdrawiam Edytowane 17 Września 2011 przez DeathTomahawk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adiibr Opublikowano 17 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2011 Czyli najlepiej kupić normalny kabel dvi? bo ja mam obecnie d-sub do monitora a do karty idzie d-sub z przelotą na dvi. Więc obecnie nie mam najlepszej jakości? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bemx2k Opublikowano 17 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2011 D-sub to analogowy sygnal dvi cyfrowy wez pomysl ktory sygnal bedzie lepszy 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adiibr Opublikowano 17 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2011 (edytowane) Już wiem że dvi będzie lepszy. Dokupię kabel Dvi, A czy cena kabla ma jakieś znaczenie? A jak jest w przypadku Dvi vs Hdmi? Słyszałem że przez hdmi idzie dodatkowo dźwiek i to jest tylko taka różnica? Z tego co widzę to na allegro są kable dvi-hdmi taki będzie odpowiedni czy lepszy będzie DVI-DVI? Edytowane 17 Września 2011 przez adiibr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 17 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2011 Jeżeli chodzi o jakość sygnału, to nie będzie różnicy pomiędzy DVI a HDMI, oba to transfer cyfrowy. Jeżeli masz monitor z HDMI, to możesz spróbować użyć takiego kabla, ponieważ jest cieńszy i o wiele łatwiej się go układa (wtyczka też znacznie mniejsza). Natomiast przy niektórych monitorach występowały problemy z sygnałem przez HDMI (złe skalowanie obrazu przy niektórch rozdzielczościach itp) - mała szansa, że taki problem się u Ciebie zdarzy, ale przy DVI na pewno będzie wszystko dobrze. HDMI ma możliwość przesyłania dźwięku, ale Ty go podłączasz do karty graficznej, musiałbyś do niej najpierw wprowadzić sygnał dźwiękowy (o ile geforcy mają taką możliwość), poza tym po co Ci dźwięk do monitora? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OverRide Opublikowano 17 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2011 Nie kupuj zadnych pozlacanych (itp.) kabli HDMI czy DVI, pic na wode, sygnal jest cyfrowy wiec, albo bedzie, albo go nie bedzie wcale. Najzwyklejszy kabel spokojnie wystarczy, chyba, ze bierzesz pod uwage jego dlugosc, elastycznosc etc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...