bober1441 Opublikowano 17 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2011 (edytowane) Witam. Wziąłem dziś starego laptopa toshiba aby wyczyścić go od środka oraz wymienić pastę. Do tej pory sam tego nie robiłem. Otóż po odkręceniu wszystkich śrubek mozna zdjąć niemal całą górę. Niemal, ponieważ coś trzyma jeszcze pod lewym dolnym rogiem ekranu - tam klapka odchyla sie zaledwie o jakieś 2mm. Jeśli to istotne, również gniazda które są z tyłu idą w górę. Dołączam zdjęcia i proszę o pomoc, co zrobić by całkiem zdjąć górną część obudowy? Widok ogólny Przód i prawy tył prawidłowo się odchylają. A lewy tył ani drgnie Edytowane 17 Września 2011 przez bober1441 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosolini Opublikowano 17 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2011 Zdemontuj wpierw tą zaślepkę z przyciskami pod matrycą. Pod spodem musi być jeszcze jakaś śruba do odkręcenia. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 17 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2011 Technical Support by SP5ELA 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bober1441 Opublikowano 17 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2011 (edytowane) Ok zdjęte Mam dostęp do płyty głównej. Napęd wyjęty, śrubki odkręcone. Wszystko poszło sprawnie. Syf przedmuchany, laptop złożony, wszystko skręcone. Podłączyłem zasilanie, świeci się kontrolka od baterii. Wciskam przycisk włączający - brak reakcji:( Co mogłem zepsuć? Edytowane 17 Września 2011 przez bober1441 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 17 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2011 Sprawdź taśmy. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bober1441 Opublikowano 17 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2011 Dzięki za całą pomoc. Jak się okazało po kolejnym rozłożeniu płytka z przyciskami (ta pod spodem) weszła prawidłowo dopiero po dość mocnym przykręceniu. Jesteście super:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...