Virtus Opublikowano 17 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2011 (edytowane) Witam Kupiłem niedawno kartę na HD6850* i ponieważ nie planuję aktualnie żadnej gry, to postanowiłem przynajmniej przetestować ją na: "Narzędzie diagnostyczne DirectX". I tu niemiła niespodzianka - przy testowaniu modułu Direct3D zamiast kręcącego się sześcianu widać wirującą zielono-białą masę. Co o tym myślicie ? Czy to wina karty ? Czy to może być inna przyczyna np. wina płyty głównej ? Poradźcie. * - Gigabyte HD6850 1GB 256 PCI-E GDDR5 OC P.S. Windows XP z SP3 ; dopiero co zainstalowany. - Driver Packaging Version 8.881-110728a-124441C-ATI - Catalyst™ Version 11.8 - Jest to moja pierwsza karta AMD/ATI , więc w sterownikach ustawiłem tylko rozdzielczość ekranu i odświeżanie - może trzeba cos zmienić ? Edytowane 17 Września 2011 przez Virtus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 17 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2011 Zanim cokolwiek napiszesz.. - PurePC.pl - Forum Dyskusyjne 5. Staraj się opisać problem jasno i dokładnie podając: pełny opis konfiguracji komputera (marka i model zasilacza też jest ważna!) zainstalowany system operacyjny- treści błędów i komunikatów (!!) Windows XP z SP3 ; dopiero co zainstalowany.Zaktualizuj system i sterowniki, sprawdź starcze sterowniki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Virtus Opublikowano 17 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2011 (edytowane) System jest zaktualizowany, a sterowniki najnowsze. P.S. Jeśli szansa na to, że zasilacz lub cpu są przyczyną kłopotów jest minimalna, to po co to podawać. Ale proszę: - Topower, model TOP-500P3 - Intel Core 2 Duo E6850 - Płyta główna Gigabyte GA-P35-DS3L - najnowszy BIOS Edytowane 17 Września 2011 przez Virtus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 17 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2011 No wiesz, wiedząc co ma minimalną szansę na bycie przyczyną problemu, można dojść co ma znacznie większe szanse na bycie tą przyczyną. Po co więc ten temat jeśli to wszystko wiesz ;) Spróbuj pobrać jakiegoś 3dmarka i sprawddź co się będzie działo. Możesz spróbować użyć jeden numerek starszych sterowników. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Virtus Opublikowano 17 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2011 Rozwiązanie okazało się proste - włączenie synchronizacji pionowej w sterownikach, i mamy piękny wirujący majestatycznie sześcian :+) P.S. Zauważyłem, że w narzędziu diagnostycznym DirectX jest włączone przyspieszenie teksturowania AGP. Karta jest na PCI-e, więc po co to ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...