niko2003 Opublikowano 17 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2011 Potrzebuję podłączyć TV LCD do amplitunera. TV ma tylko Optical out. No i wszystko chodzi o pieniądze. Potrzebowałbym najtańszy, w miarę dobry amplituner. Co polecacie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 17 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2011 A po co ci amplituner? Jestes pewien ze tv z opticala podaje pelnego DTS? Niekiedy tylko np 2.0! Masz jusz głośniki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 17 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2011 Ale to chyba nie bedzie potrzebne? Dzwiek mozna puscic bezposrednio z dekodera do amplitunera przez kabel optyczny, albo z dekodera do telewizora przez hdmi i dalej od telewizora do ampli optikalem.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko2003 Opublikowano 18 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2011 A po co ci amplituner? Jestes pewien ze tv z opticala podaje pelnego DTS? Niekiedy tylko np 2.0! Masz jusz głośniki? Tak telewizor podaje pełne DTS. A głośniki mam, przecież sam mi je złożyłeś :) Ale to chyba nie bedzie potrzebne? Dzwiek mozna puscic bezposrednio z dekodera do amplitunera przez kabel optyczny, albo z dekodera do telewizora przez hdmi i dalej od telewizora do ampli optikalem.. To znaczy sprawa wygląda tak, że mam dysk zewnętrzny podpięty do telewizora i tak oglądam filmy i anime. Niestety tv nei ma wyjść - choćby chinch, tylko Optical Out. Stąd moje pytanie podajcie dobre "tanie" amplitunery. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 18 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2011 (edytowane) No że je składałem to wiem:) ale to nie oznacza wcale że nadal je musisz mieć:) Ale podłączanie ich pod ampa taniego to grzech!:P Poza tym amp=5.1, a nie 2.0:) Skoro masz tamte diy i chcesz stereo, to potrzebujesz ampa z pre-outem aby wykorzystać wzmacniacz denona, bo domyślam się że ty po prostu chcesz w tym momencie z TV puścić dźwięk na te DIY. A może olać ampa? Nie wystarczy wzmacniacz z wejściem optycznym? Ja jednak osobiście zrobiłbym tak TV=>optical=>DAC=>2xrca=>wzmacniacz Poszukaj może jakiegoś DAC używanego? Edytowane 18 Września 2011 przez HeatheN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko2003 Opublikowano 18 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2011 (edytowane) Skoro masz tamte diy i chcesz stereo, to potrzebujesz ampa z pre-outem aby wykorzystać wzmacniacz denona, bo domyślam się że ty po prostu chcesz w tym momencie z TV puścić dźwięk na te DIY. A może olać ampa? Nie wystarczy wzmacniacz z wejściem optycznym? Tak chce puścić dźwięk z TV na DIY. O wzmacniaczu z wyjściem optycznym nie pomyślałem. Dzięki za pomysł. Ja jednak osobiście zrobiłbym tak TV=>optical=>DAC=>2xrca=>wzmacniacz Poszukaj może jakiegoś DAC używanego? Tak wzmacniacz jeszcze mam (tego denona) i kupienie DACA, nie byłoby takie głupie. To w sumie zamiast ampli pytanie brzmi: 1. Jaki najtańszy wzmacniacz z opticem? 2. Jaki najtańszy DAC? update kupiłem scart-rca. i dźwięk z tv leci do wzmacniacza, ale jest opóźniony. grrr Edytowane 18 Września 2011 przez niko2003 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...