Lumperator Opublikowano 17 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2011 Jakiś czas temu miałem problemy z synchronizacją na modemie Webr@cer 821 dodawanym do pakietu ERA Internet Stacjonarny. Postanowiłem wgrać mu nowy soft. Ściągnąłem go ze słowackiej strony T-Com, ale nie zauważyłem, że to firmware pod Annex B. Oczywiście teraz w ogóle nie widzi sygnału. Próbowałem wiec powrócić do softu pod Annex A, ściągnąłem potrzebny plik z polskiej strony T-Mobile. Problem polega na tym, że po wskazaniu pliku do aktualizacji w panelu modemu, postęp wgrywania zatrzymuje się w pozycji 70%. Przeglądarka informuje o braku połączenia. Aby ponownie wejść do panelu, muszę modem restartować. Natomiast nie ma problemu z ponownym wgraniem słowackiego firmware'u pod Annex B. O co tu chodzi? Ktoś poratuje? Dla informacji: plik z T-Mobile Annex A waży 2,83MB natomiast słowacki ok 1,8MB LINKI: Annex A - Internet: Klienci indywidulani - internet stacjonarny - wsparcie techniczne=> T-Mobile.pl Annex B - Topcom Webr@cer 821 - T-Com Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wreq Opublikowano 19 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2011 (edytowane) Możesz spróbować wbić na modem poprzez telnet i poprzez niego załadować odpowiedni soft - ale jeśli wierzyć producentowi ;) to niestety masz tylko odczyt bez możliwości zapisu (choć większość urządzeń na tym chipie ma read/write)... Spróbuj jeszcze pobrać to ftp://ftp.aztech.com/support/PHILIPPINES/ADSL/DSL605E%20Firmware%20version%20134.118.2-007%20for%20Globe%20BroadBand.zip jest to bliźniaczy produkt do Twojego Topcoma a sam firmware jest pod A... Edytowane 19 Września 2011 przez wreq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...