disaster3 Opublikowano 18 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2011 Witam, kupilem ostatnio powyzszy dysk jako magazyn na dane i wszystko byloby ok, dopoki nie podlaczylem go pod WIN7. Moim glownym systemem jest Linux (FEDORA 14) i tam glownie robilem cala operacje backup'owania danych. Jak go podlaczylem to musialem go zamontowac i sformatowac i zrobilem to jako NTFS. Zaczalem zrzucac moje dane z jego poprzednika 1TB (WD10EACS) na ktorym wyskoczylo mi sporo bledów i zanim zaczne go "naprawic" wolalem dane przerzucic na nowy HDD. Przelaczylem sie na WIN 7 Prof i tego nowego 2TB (podpietego zewn. po eSATA), menedzer urządzen widzi, informacje o systemie tez jest "screen" , ale nie moge sie dostac do danych, nie widzi go w "Moj Komputer" - jako dysk etykieta:"MAGAZYN" . Poza tym zauwazylem pewnosc "dziwnosc" bo raport Informacja o Systemie pokazuje ze mam go podzielonego na partycje (2x1TB) mimo ze jest to nie nieprawda. Moze problem w tym W7 nie obsluguje dysków 2TB - nie wiem.... macie jakis pomysl. Moj stary dysk 1TB jak podepne poprzez kieszen widzi go w W7 bez problemu, natomiast ten nowy 2TB juz nie . :sad: :cry: POzdrawiam, disaster3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 18 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2011 Poza tym zauwazylem pewnosc "dziwnosc" bo raport Informacja o Systemie pokazuje ze mam go podzielonego na partycje (2x1TB) mimo ze jest to nie nieprawda. Moze problem w tym W7 nie obsluguje dysków 2TB Windows 7 obsługuje nie tyle dyski, co nawet pojedyncze partycje po 2 TB - sprawdzone :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 18 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2011 Pokaż co Ci pokazuje to: Panel Sterowania -> Narzędzia Administracyjne -> Zarządzanie komputerem (zakładka: zarządzanie dyskami) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
disaster3 Opublikowano 6 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2011 witam, cos mam chyba jakiegos pecha do HDD. Mam go niecale 2 miesiące i takie cuda pokazuje mi Hd Tune. Rozumiem ze powinienem go reklamować ? Bo nie za bardzo znam sie na tych opisach co jest nie halo..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 6 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2011 Reklamować zdecydowanie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...