Możej Opublikowano 18 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2011 (edytowane) Niedawno zmieniłem internet na 25 mb/s UPC. Dali mi router Thomson TWG870U. Swojego kompa mam podłączonego kablem. Od samego początku mam lekkie problemy z netem - po włączeniu kompa czasem nie ładują się strony www. Jednak problem znika po drugim lub trzecim odświeżeniu strony. To się tyczy tylko pierwszego włączenia przeglądarki, potem jest już ok. Jednak dziś cały dzień mam problemy - 90% czasu nie ma neta, a 10% jest. Sytuacja wygląda tak samo na wszystkich przeglądarkach. Połączenie z internetem cały czas jest, z Vuze ściągam torrenty bez zakłóceń. Na pozostałych kompach wszystko ok (4 po WIFI i 1 połączony kablem), tylko na moim problemy. Macie jakieś pomysły? Załączam screeny: Edytowane 18 Września 2011 przez Możej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoVol Opublikowano 19 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2011 Jakiego antywirusa używasz?? Skanowałeś ostatnio system w poszukiwaniu szkodników? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Możej Opublikowano 19 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2011 Nod32 Antivirus. Nie skanowałem, ale czy on sam automatycznie nie skanuje systemu co jakiś czas? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArreatPL Opublikowano 19 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2011 Miałem to samo na Win7. Pomógł mi tylko format - i to piratem. Nikt absolutnie nie wiedział co jest dokładnie przyczyną. Router chłodny, podzespoły chłodne, dysk twardy nie zajęty, antywirus nic nie robił - a dopiero za którymś f5 dopiero się strona ładowała. Formatuj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Możej Opublikowano 19 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2011 (edytowane) Cholera! Dziś znowu tak jak wczoraj. Choć po włączeniu kompa przez 15 min było w miarę ok. Format to jedyne wyjście? Jeszcze takie coś - średnio się na tym znam, ale znajomy polecił zpingowanie jakiejś strony: Edytowane 19 Września 2011 przez Możej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 19 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2011 Na 4 pingach to nic nie sprawdzisz. Walnij przynajmniej 100 sztuk: ping wp.pl -n 100 Po odpaleniu kompa - zanim włączysz przeglądarkę, to daj: netstat -b Czy przypadkiem ze startem systemu nie startuje klient torrenta? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Możej Opublikowano 20 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2011 Ok dzięki, sprawdzę dziś po powrocie z roboty. Klient torrenta nie startuje z automatu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Możej Opublikowano 20 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2011 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 20 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2011 Ping stabilny. Podłącz się do innego gniazdka w routerze (jeśli takowe jest) lub (jeśli jest taka możliwość), to przez WiFi. Gdy Net zacznie nawalać, to zapytaj współużytkowników, czy przypadkiem nie używają torrentów - torrenty potrafią skutecznie zamulić Sieć utrudniając nawet zwykłe przeglądanie stron. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Możej Opublikowano 21 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2011 Dziwna sprawa. Zauważyłem, że jak nie włączam Vuze to internet chodzi bez problemu. Sprawdzę, czy jest zmiana jak go włączę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 24 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2011 no to masz odpowiedz zreszta Ulisses Ci ja podal P2P Ci zabija ruch sieciowy a dokladniej mowiac upload nie ustawiony odpowiednio powinien wynosic max 80% łącza ( mowimy o uploadzie a nie downloadze ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...