Skocz do zawartości
IchimaruYo

Czy ten zasilacz pociągnie kompa ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ! kumpel powoli inwestuje w swojego leciwego kompa i zamierza kupić tą 8800 GTS . Zasilacz jaki ma to fortron fsp400W. Dodam że na dniach ma mu przyjść procek -E5200, więc sądzę żę będzie chciał go podkręcić ;).

Więc proszę o podpowiedzi i pomoc, gdyż z powodu braku czasu wypadłem troche z tematu komputerów i nie wiem czy zasilacz pociągnie ten zestaw, będę wdzięczny.

Pozdrawiam !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to niech zacznie liczyć na kogoś innego ;)

Jak ktoś podaje tylko moc i producenta zasilacza i prosi o opinię czy wytrzyma... to znaczy, że nie

wypadłem troche z tematu komputerów

a mocno wypadłem z tematu komputerów.

Jak zostało zadane pytanie tak padała odpowiedź. 400W Fortron może mieć od 19A do 30A na linii 12V, to moc tej linii jest najistotniejsza.

Jako że ten zestaw będzie mało prądożerny to pewnie da radę nawet jak będzie miał te 19A.

A coś więcej odpowiedzi ?

Od licznych odpowiedzi w temacie mocy zasilaczowi nie przybędzie.

Podaj dokładny model zasilacza i moc na linii 12V to będzie można powiedzieć czy zasilacz będzie na styk czy będzie w stanie zasilić dwa takie komputery.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli ten zasilacz ma tylko jedną linię 12V - 18A to mimo, że jest szansa prawidłowego działania, wypadałoby go wymienić bo to stary dziad, wysłużony latami pracy.

Zasilacze FSP mają nazwy w takim stylu mniej więcej

Ecos Plug Load Solutions

Mój ma ATX-350-60THN. Inne np FSP400-60GLN, FSP ATX-400PNF.

Jeśli tamten ma symbol FSP 400W, znaczy to, że to strasznie stara konstrukcja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...