scoobyskub Opublikowano 20 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2011 (edytowane) Witam. Tak jak w temacie. Poszukuję dysku, bo mój WD2500KS jest dla mnie za wolny i za mały (odczyt na poziomie 60 MB/s, 250 GB). Mój stary dysk będzie służył jako magazyn, natomiast na nowym dysku postawię system oraz będzie służył jako magazyn. Cena do 200 PLN wraz z przesyłką lub do 200 PLN w sklepie w Bydgoszczy. Myślałem nad często polecanym HD502HJ (http://shift.sklep.pl/index.php?t=w&id=21227 lub http://www.redcoon.pl/index.php/cmd/shop/a/ProductDetail/pid/B200937/cid/8060/Samsung_HD502HJ_SpinPoint_500GB/), jednak myślę, że znajdzie się coś lepszego. Czekam na odpowiedzi. Edytowane 20 Września 2011 przez scoobyskub Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 20 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2011 Lepiej dołożyć do .:: Dysk twardy Samsung 1TB 7200 obr/min SATAII 32MB - Internetowy SKLEP KOMPUTEROWY SHIFT :. - różnica w cenie niewielka, a w pojemności dwukrotna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scoobyskub Opublikowano 20 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2011 (edytowane) Lepiej dołożyć do .:: Dysk twardy Samsung 1TB 7200 obr/min SATAII 32MB - Internetowy SKLEP KOMPUTEROWY SHIFT :. - różnica w cenie niewielka, a w pojemności dwukrotna. Dzięki za odpowiedź. Czy różnica w szybkości działania systemu pomiędzy moim starym dyskiem, a tym HD103SJ będzie zauważalna? I jeszcze jedno - czy mogę je połączyć w macierz? Edytowane 20 Września 2011 przez scoobyskub Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 20 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2011 Będzie zauważalna. Na tyle na ile widać pod HDD. Możesz połączyć ale w żadnym wypadku tego nie rób. Stary zabytek tylko spowolni całą macierz! Najlepiej łączyć dwa takie same dyski. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scoobyskub Opublikowano 20 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2011 To kupuję tego twardziela. Dzięki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scoobyskub Opublikowano 22 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2011 Znalazłem tanią aukcję: SAMSUNG SPIN POINT F3 HD103SJ 1TB 7200 32M (1830412249) - Aukcje internetowe Allegro Opłaca się? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boguszek Opublikowano 21 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2011 Mam ten tego Samsunga od 29.08.2011 Nie polecam go pod system jest głośny i skrobie ! Jeśli skrobanie i głośność jego pracy ci nie będzie przeszkadzała to bierz ;) ja pod system go nie polecam ! pod pliki video muzykę czy inne rzeczy tak bo jest szybki i ma niski czas dostępu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...