leni1992 Opublikowano 20 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2011 Witam! Czy zestaw niżej przedstawiony jest poprawnie złożony oraz komponenty są godne polecenia? Prosze o opinie. Procesor: AMD Phenom II X4 955 BOX (3.2GHz, Quad Core, 6MB, 125W, AM3) Black Edition Gral.pl - notebooki, oprogramowanie, drukarki, g�o�niki, podzespo�y komputerowe Płyta główna: Gigabyte GA-870A-USB3, AMD 870, DDR3, SATA3, RAID, USB3.0, GBLAN, ATX, AM3+ Gral.pl - notebooki, oprogramowanie, drukarki, g�o�niki, podzespo�y komputerowe Pamięci Ram: DDR3 4GB 1333MHz Kingston HyperX Blu (2x2GB, DualDDR, CL9) Gral.pl - notebooki, oprogramowanie, drukarki, g�o�niki, podzespo�y komputerowe Dysk twardy: Seagate Barracuda 7200.12 1TB, SATA-III, 32MB cache Gral.pl - notebooki, oprogramowanie, drukarki, g�o�niki, podzespo�y komputerowe Karta Graficzna: Radeon HD6870 Gigabyte 1024MB GDDR5, DP, HDMI, 2xDVI, PCI-E Gral.pl - notebooki, oprogramowanie, drukarki, g�o�niki, podzespo�y komputerowe Obudowa: AeroCool PGS Strike-X Red (bez zasilacza) Gral.pl - notebooki, oprogramowanie, drukarki, g�o�niki, podzespo�y komputerowe Zasilacz: Zasilacz do obudowy ATX 530W be quiet Pure Power BQT-L7-530W Gral.pl - notebooki, oprogramowanie, drukarki, g�o�niki, podzespo�y komputerowe Suma: 2327zl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArtKTK Opublikowano 20 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2011 Zmień płytę na GA 790 FXTA UDP5 , pamięci na coś tańszego - jakieś Goodramy , dysk twardy - nieco tańszy Samsung 1 TB i powinno być dobrze . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
talibanek Opublikowano 20 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2011 (edytowane) obudowę na Gladius 800 ,zasilacz xfx 450 reszta jak kolega wyżej Edytowane 20 Września 2011 przez talibanek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 20 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2011 (edytowane) Możesz jakiś argument podać za tą płyta? Bo na pierwszy rzut oka - pomyliłeś z innym modelem. Autor tematu mógłby się zapoznać z regulaminem działu. Edytowane 20 Września 2011 przez Klaus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leni1992 Opublikowano 20 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2011 (edytowane) Kto ma podać argument? ja czy użytkownik ArtKTK? Czemu miał bym zmieniać obudowę? porównałem ceny i różnica jest tylko o 22 zl. moim zdaniem lepsza obudowa jest ta którą poleciłem . Czy zasilacz pociągnie wybrany sprzęt czy będzie za mocny? Edytowane 20 Września 2011 przez leni1992 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 20 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2011 O argumentację płyty prosiłem ArtKTK. Autora tematu (chyba leni1992) prosiłem o zapoznanie się z regulaminem działu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gando Opublikowano 21 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2011 mobo najlepiej kupić GIGABYTE GA-970A-UD3 AM3/AM3+ - sekcja 8+2+radiator - http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3907#ov , posiada mocną sekcję zasilającą z radiatorem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alin06 Opublikowano 21 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2011 a może coś takiego Intel Core i5 2300 2,80 GHz BOX MSI H61M-E33 (B3) GoodRam DDR3 4GB 1333MHz CL9 Seagate 500 GB Barracuda (16MB, Serial ATA III) Lite-ON Super AllWrite DVD+/-RW iHAS124-19 bulk black (Serial ATA) XFX Core 450W 135mm 80+ SLI PSU GeForce with CUDA GTX 560Ti MSI TWINFROZ OC 1024MB (PCI-E) TWINFROZ OC SilentiumPC Brutus BT-410 Pure Black - bez zasilacza 2 348,32 zł saturion płyte bierz tą co podał gando, buda kwestia gustu ja bym zostawił Zasilacz do obudowy ATX XFX Core Edition Pro 550W 15zł drożej lub 450W 30zł taniej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JohnnyP Opublikowano 26 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2011 (edytowane) Witam, chciałbym się podpiąć pod ten temat aby nie zakładać nowego... Planuje kupić bardzo podobny zestaw, jednak nie wiem jaką obudowe wybrać planowałem zakupić właśnie AeroCool PGS Strike-X, chociaż są opinie raczej nie pochlebne, czy za tą cenę da się kupić coś lepszego? Była propozycja Gladius 800, jaka jest różnica w wydajności chłodzenia, na tym mi zależy.Nie planuje wydać wiecej na obudowe niż 250zł Witam, chciałbym abyś zapoznał się z MINI REGULAMIN DZIAŁU - PROSZĘ KONIECZNIE PRZECZYTAĆ ! - PurePC.pl - Forum Dyskusyjne Edytowane 26 Września 2011 przez Klaus 1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArtKTK Opublikowano 29 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2011 "O argumentację płyty prosiłem ArtKTK." Faktycznie - teraz porównałem i widzę , że jednak 870 będzie lepsza i tańsza . PS. Ja posiadam 790 FXT UD5P - jak dla mnie rewelacyjna do kręcenia no i chłodna , plus ma wszystko to co mi potrzeba . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...