amigox123 Opublikowano 20 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2011 Witam Posiadam płytę DFI x38 t2r i grafike radeon 4870x2. Nie będe ukrywał że mam problem z tym sprzętem. Po złożeniu i urzytkowaniu przez około 3 dni wszystko działało jak należy. Pewnego pięknego popołudnia niestety komp się nie uruchomił. Na początku płyta uruchamiała się tj. kończyło wszystkie testy, ale na monitorze nie było obrazu. Po wyczyszczeniu biosu wyskoczył błąd 7f. Płyta uruchamia się normalnie na innych kartach graficznych, a i mój radeon działa na innych płytach. Aktualizacja biosu już była zrobiona... zauważyłem tylko iż przy uruchamianiu płyta restatruje się na kodzie 26 a za drugim razem daje 3 sygnały na tym kodzie buzzedem. Proszę o pomoc i sugestie co może być nie tam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 20 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2011 Zasilacz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amigox123 Opublikowano 20 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2011 Delta gps 750 ab a Sprawdzany na innym kompie i działa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 20 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2011 Masz 4 wtyczki 6pin pci-e? Spróbuj pomieszać wtyczkami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amigox123 Opublikowano 20 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2011 Tak mam 4 i już przekładałem wszystkie... nic nie pomogło Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 20 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2011 Flopy molex masz podłączony do płyty? Jak tak, to moje pomysły się kończą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amigox123 Opublikowano 20 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2011 Tak wszystko jest podłączone i nic nie daje... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 21 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2011 (edytowane) A ktora to wersja biosu aktualnie siedzi w plycie ? Zerknij tutaj a szczegolnie tutaj na samej gorze Edytowane 21 Września 2011 przez Dimek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amigox123 Opublikowano 21 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2011 teraz najnowszy dostępny X38ADC24 ale próbowałem też inne.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amigox123 Opublikowano 30 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2011 Witam Wracając do tematu... Kupiłem nowy zasilacz DARK POWER PRO 850W żeby nie było że walnięty zasilacz. W dalszym ciągu brak obrazu... z inną kartą płyta działa, na innej płycie działa karta... Może jeszcze jakieś propozycje?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 1 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2011 Zasilacz wyeliinowany, a jeśli zabawa wszystkimi biosami (nie koniecznie najnowszymi) nic nie dała to pozostaje zmienić kartę lub zmienić płytę... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amigox123 Opublikowano 2 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2011 Troszkę dziwne zjawisko... płyta działała jakiś czas z tą kartą i wszystko było ok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...