tommiyacht Opublikowano 20 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2011 Podłączyłem głośniki komputerowe 2.1 do TV (przez wyjście słuchawkowe) Sub ma wejścia Chinch dla każdego głośnika, głośniki dokładnie te EASY TOUCH ET-559 DABSTER - nowy zestaw głośników 2.1 - idg.pl Wiadomości . Jako że odległość miedzy subem a jednym z głośników jest wieksza niż kabel od głośnika, kupiłem przedłuzacz chinch (szukałem pojedynczego ale nie znalazlem wiec kupiłem podwójny, jedna para niewykorzystana). No i podłączyłem. Wszystko gra ale siła dzwięku na głośniku na przedłużce jest troszke mniejsza, ale na tyle ze strasznie mnie to irytuje podczas oglądania jak mam głośniej z jednej strony. pytanie, czy to wina przedłużki ? (kiepska jakość), czy może tak juz musi byc - rezystancja robi swoje (dłuzszy kabel = spadek sily sygnalu), czy cholera wie co. Na subie niestety nie ma regulacji glosnosci osobno dla glosnikow. Co robic ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ivanov Opublikowano 20 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2011 (edytowane) Są dwa wyjścia: kupno lepszego kabla (niekoniecznie pomoże) i/lub regulacja balansu głośności w Panel Sterowania / Dźwięki i urządzenia audio / Siła głosu głośników. Ten głośnik, który gra głośniej ściszasz sobie paseczkiem tak, aby oba grały równo. Edytowane 20 Września 2011 przez ivanov Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tommiyacht Opublikowano 20 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2011 Są dwa wyjścia: kupno lepszego kabla (niekoniecznie pomoże) i/lub regulacja balansu głośności w Panel Sterowania / Dźwięki i urządzenia audio / Siła głosu głośników. Ten głośnik, który gra głośniej ściszasz sobie paseczkiem tak, aby oba grały równo. głosniki podłączone do TV wiec o zadnym panelu sterowania nie ma mowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ivanov Opublikowano 20 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2011 (edytowane) Ups, nie doczytałem, że podłączone do TV :oops: :rolleyes: Hm, to rzeczywiście jest problem. Możesz po prostu kupić drugą taką samą przedłużkę i podpiąć do niej drugi głośnik. Wówczas oba powinny grać równo ;D Albo zobacz, może w telewizorze masz możliwość ustawienia balansu. Edytowane 20 Września 2011 przez ivanov Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 20 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2011 W TV powinna być regulacja balansu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...