Skocz do zawartości
tommiyacht

nierówny dźwięk w głośnikach

Rekomendowane odpowiedzi

Podłączyłem głośniki komputerowe 2.1 do TV (przez wyjście słuchawkowe) Sub ma wejścia Chinch dla każdego głośnika, głośniki dokładnie te EASY TOUCH ET-559 DABSTER - nowy zestaw głośników 2.1 - idg.pl Wiadomości . Jako że odległość miedzy subem a jednym z głośników jest wieksza niż kabel od głośnika, kupiłem przedłuzacz chinch (szukałem pojedynczego ale nie znalazlem wiec kupiłem podwójny, jedna para niewykorzystana). No i podłączyłem. Wszystko gra ale siła dzwięku na głośniku na przedłużce jest troszke mniejsza, ale na tyle ze strasznie mnie to irytuje podczas oglądania jak mam głośniej z jednej strony. pytanie, czy to wina przedłużki ? (kiepska jakość), czy może tak juz musi byc - rezystancja robi swoje (dłuzszy kabel = spadek sily sygnalu), czy cholera wie co. Na subie niestety nie ma regulacji glosnosci osobno dla glosnikow. Co robic ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Są dwa wyjścia:

kupno lepszego kabla (niekoniecznie pomoże) i/lub regulacja balansu głośności w Panel Sterowania / Dźwięki i urządzenia audio / Siła głosu głośników.

Ten głośnik, który gra głośniej ściszasz sobie paseczkiem tak, aby oba grały równo.

Edytowane przez ivanov

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Są dwa wyjścia:

kupno lepszego kabla (niekoniecznie pomoże) i/lub regulacja balansu głośności w Panel Sterowania / Dźwięki i urządzenia audio / Siła głosu głośników.

Ten głośnik, który gra głośniej ściszasz sobie paseczkiem tak, aby oba grały równo.

głosniki podłączone do TV wiec o zadnym panelu sterowania nie ma mowy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ups, nie doczytałem, że podłączone do TV :oops: :rolleyes: Hm, to rzeczywiście jest problem.

Możesz po prostu kupić drugą taką samą przedłużkę i podpiąć do niej drugi głośnik. Wówczas oba powinny grać równo ;D

Albo zobacz, może w telewizorze masz możliwość ustawienia balansu.

Edytowane przez ivanov

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi