Kaeres Opublikowano 21 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2011 (edytowane) Chcę w pokoju zainstalować drzwi. Każde chyba się nadadzą oprócz zwykłych skrzydeł na zawiasach. Miałem kiedyś do czynienia z harmonijkowymi ale straszny szajs. Nic nie wygłusza, latają w prowadnicach, itd. Czy są jakieś porządne, które można by zamykać na klucz, byłyby solidne i izolowały zewnętrzne dźwięki ? Taki był pierwszy plan. Ale zauważyłem, że np PORTA produkuje drzwi tzw. łamane. Model Alfa i Beta - http://www.porta.com.pl/drzwi_lamane_beta,p1,m97,s1.html Czy ktoś je ma lub widział je w działaniu ? Ew. kto ma do czynienia z drzwiami przesuwanymi (dwuskrzydłowe zachodzące na siebie najlepiej bo miejsca nie ma). Co polecacie aby nie zrujnowało portfela a działało OK ? Edytowane 21 Września 2011 przez Kaeres Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 25 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2011 Ja mialem harmonijke z gąbką, wygłuszają niezle chociaz jak wspomniales, straszny szajs ;) Najlepiej zrób takie co zjezdzają z gory, jak w star treku :lol: 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 25 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2011 Te łamane wyglądają ciekawie. Harmonijkowych się wystrzegaj bo to, jak słusznie określił Maniak, straszny szajs. Fajnym patentem jest też przesuwane lustro, wygląda to jak ukryte pomieszczenie a na dodatek dwufunkcyjne. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 25 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2011 załóż normalne przesuwne drzwi na górnej szynie chowane we wnękę w ścianie i będziesz miał spokój - ja takie mam do jednego pomieszczenia i jest ok. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...