Skocz do zawartości
anon92

Nie działają google. Problem z "Menedżer usług IIS" (internetowe usługi informacyjne)

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, wczoraj wszystko było git. Wieczorem siadam na kompa i odpalam mozille. Stronę startową mam ustawioną google.pl. Odpala się przeglądarka a zamiast googli wyświetla się komunikat w języku portugalskim o treści:

Em construção

O site que você está tentando exibir não possui uma página padrão no momento. Ele pode estar em processo de atualização e configuração.

Tente acessar este site novamente mais tarde. Se o problema persistir, entre em contato com o administrador do site da Web.

Se você for o administrador do Web e achar que recebeu esta mensagem desnecessariamente, consulte "Ativando e desativando conteúdo dinâmico" na 'Ajuda' do IIS.

Para acessar a 'Ajuda' do IIS

Clique em Iniciar e em Executar.

Na caixa de texto Abrir, digite inetmgr. O 'Gerenciador do IIS' será exibido.

No menu Ajuda, clique em Tópicos da Ajuda.

Clique em Serviços de informações da Internet.

Translator w miarę zrozumiale tłumaczy powyższy komunikat na:

W budowie

Strona, na której próbujesz wyświetlić nie ma domyślnej strony w tej chwili. Być może w trakcie aktualizacji i konfiguracji.

Spróbuj tej strony ponownie później. Jeśli problem nie ustąpi, skontaktuj się z administratorem witryny sieci Web

Jeśli jesteś administratorem sieci i czujesz, że komunikat ten niepotrzebnie, patrz "Włączanie i wyłączanie zawartości dynamicznej" w "Pomoc" IIS.

Aby uzyskać dostęp do "Pomoc" IIS

Kliknij przycisk Start, następnie Uruchom.

W polu Otwórz wpisz polecenie inetmgr."Menedżer usług IIS" się pojawi.

W menu Pomoc kliknij polecenie Tematy Pomocy.

Kliknij Internet Information Services.

Co dziwne, wszystkie podstrony googli mi działają jak grafika google itp. Jak wyszukam coś na toolbarze googli to spokojnie odpala mi wyniki w googlach. Powyższy komunikat wyświetla się tylko przy próbie połączenia z adresem: http://www.google.pl/. Po prostu na stronę główną googli nie mogę wejść.

Z komunikatu i z neta wyczytałem coś o tym Menedżerze usług IIS. Instrukcja która podana jest w komunikacie nie działa na Win XP bo to komenda dla Windows Sever. Okazuje się że można doinstalować tego menedżera z płytki z systemem jako dodatek. Zainstalowałem i po wpisaniu w uruchom "inetmgr" faktycznie pojawia mi się teraz ten menedżer. Z tym że nic tam nie ma bo nie korzystam z tego, nie tworzę żadnych stron internetowych ani nic związanego z tym. Są jakieś podstawowe rzeczy i nie ma nic związanego z googlami. W komunikacie piszą żeby wyłączyć zawartość dynamiczną. Szukałem po necie i znalazłem jak to zrobić ale u mnie to nie działa bo nie mam tam na liście żadnych stron. Mam tylko "Domyślna witryna sieci web". Mogę ją zatrzymać ale to nie zmienia sytuacji. Ciekawe jest też to że na google chrome wszystko działa bez problemu. Problem jest tylko na mozilli. Przeinstalowałem przeglądarkę i nadal nic. Przywracałem system i nic.

Windows nigdy nie przestanie mnie zadziwiać. Jak można mieć problem z komponentem który nie istnieje...

Jeżeli ktoś ma jakiekolwiek pojęcie o tym to proszę o pomoc bo już skończyły mi się pomysły...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Używam Kaspersky internet security. Skan robiłem dość dawno ale raczej wykluczam wirusa. Dodam że brat grzebał coś przy proxy w przeglądarce. Pewnie włączył jakieś portugalskie proxy i coś tam poprzestawiał i tak się porobiło. Sądzę że gdyby zresetować profil przeglądarki to by działało ale nie chcę stracić wszystkich haseł zakładek itp.... Może to proxy wniesie coś do sprawy bo jak dla mnie to tu leży problem.

Zrobię skana i podam logi później. :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra sory że pisze już 3 post ale problem rozwiązany. Minęło kilka dni i google działają normalnie. Nie wiem czego to była wina ale od tamtej pory grzebałem coś w proxy i możliwe że się naprawiło. Tak czy siak problem rozwiązany. Temat do zamknięcia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi