Shira Opublikowano 23 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2011 (edytowane) Otóż ostatnio zakupiłem kartę graficzną o nazwie takiej jak w temacie, i mam taki problem który niezbyt łatwo jest wytłumaczyć. Karta wymaga dwóch 6 pinowych łączy od zasilacza. Niestety mój zasilacz, Bequiet! PurePower 350W nie posiada żadnego takiego wyjścia, więc załatwiłem sobię przejściówkę z dwóch Molex'ów, i brakuje mi jeszcze jednego wyjścia. Mam 3-ci Molex lecz niestety 4-tego już nie więc druga przejściówka niestety nie wchodzi w grę. Rozgałęziacz do jednego Molexa, wg. sprzedawcy w sklepie Proline nic tutaj nie da, tak więc proszę o szybką pomoc. Model mojego Bequiet'a to Klik EDIT: jest to Vertex Radeon HD 6790* Edytowane 23 Września 2011 przez Shira Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prolog Opublikowano 23 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2011 Po pierwsze warto sprawdzić czy ten zasilacz w ogóle pociągnie cała konfigurację z tą kartą. A po drugie gdzie miałeś głowe gdy kupowałeś kartę graficzna? Przecież nikt nie kryje informacji ile pin zasilających wymaga dane GPU Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shira Opublikowano 23 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2011 Doradził mi ją użytkownik forum PCLAB, rozmawiałem z NIm długo zanim zdecydowałem się na zakup i sam byłem przekonany że posiadam owy 6-pinowe złącze. Jeżeli miałbym wymieniać zasilacz to najlepiej na jaki i również prosiłbym o polecenie jakieś obudowy. Podaję swój sprzet: AMD Athlon 64 X2 7750+ /2.7GHz, 1MB, BOX, Black Edit, AM2/ AsRock A780GXH/128M /AMD 780G/ OCZ 2GB 1066MHz CL5 Samsung 500GB 5400rpm 16MB cache SATA-II F2EG Logic N6 Black/Silver (obudowa) BeQuiet PurePower 350W (L6) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 23 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2011 Ta karta aż tyle prądy nie pobiera. Kup dwie przejściówki poproś kogoś potrafiącego obsługiwać lutownicę aby to podłączył pod dwa molexy. Zasilacz da radę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prolog Opublikowano 23 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2011 Słabo zbalansowany zestaw jeśli chodzi o ten procesor z kartą. Jakie fundusze masz? BTW ten zasilacz dałby radę, ale potrzebujesz jeszcze przejściówki z SATA na Molex 4pin i wtedy wypełnisz te dwa sześciopinowe gniazda zasilania, ale kombinacji co nie miara. Niestety na PCLolu mało kto pyta w ogóle o resztę konfiguracji, a nawet jeśli to nie sprawdza okablowania czy zapotrzebowania na energię. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shira Opublikowano 23 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2011 (edytowane) Procesor mogę podkręcić zapewne. Wydaje mi się że w granicach 350 zł mogę mierzyć narazie niestety ; ) Lecz jutro spróbuję jeszcze pokombinować z tym iprzejściówkami i dam znać, jednak jeżeli są jakieś sugestie do kupna czegoś nowego to proszę się nie krępować. EDIT: Podkreślam że karta jest wciąż nie wykrywana kiedy podłączam jedno wejście 6 pinowe. Edytowane 24 Września 2011 przez Shira Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...