_Ice Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 Witam. Mam procesor celeron 333MHz płyte pc-parnter 440lx/ 32 ramu grafe 4 MB. Ostatnio jesli coś zgrywam przez sieć komputer nagle zwisa (monitor się wyłącza komputer nieraguje) wymieniałem juz wszystko(k. graficzną, sieciówka na realteka 3coma intela k.muzyczną, aktualizowałem bios, odkrecąłem i podkrecałem procka, zmieniałem zasilacze) no i komputer dziwnie mi się zwiesza jesli ma wieksze obciazenie jezeli procka odkrece na 250 to rzadziej sie wiesza ale tez sie wiesza. sprawdzałem kondenstatory koło procesora ale wyglądają ok. Czy ktoś moze kiedyś spotkał sie z takim przypadkiem? Prosze o pomoc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtt Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 nie sprawdzles mobo wiec byc moze to cos z nia jest nie tak. mozesz tez miec za ostre timingi pamieci ustawione. mozesz sprobowac przeniesc caly swoj sprzet oprocz mobo i ew proca do innego kompa i odpalic. jak bedzie ok to winowajca znaleziony. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dARIO Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 Z tego co piszesz nie próbowałeś też innych pamięci ! Oraz zwykłej reinstalacji systemu ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaKaR Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 a pamięci też testowałeś. ja mam własnie uszkodzone pamiątki i nie bardzo moge pracować na fsb 133 i musze na 100 bo na 133 sie wszytko wysypuje co jakis czas wyskakuje mi błąd kontrolera rejestru winamp gry wsszytsko sie wysypuje tak więc sprawdź kostki bo to może być ich wina Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dubelek Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 kostki, zbyt duży timing nastawiony, odkręc wszystko na standard, opcje wybieraj auto. Wyczyć kompa z kurzu bo on cholera czasem bruździ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raki Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 kostki, zbyt duży timing nastawiony, odkręc wszystko na standard, opcje wybieraj auto. Wyczyć kompa z kurzu bo on cholera czasem bruździ Kiedyś ktoś też mówił, że czyszczenie zasilacza z kurzu też sie przydaje... nie wiem ile w tym prawdy, ale myśle że przydaje sie takie coś!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojs Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 A radiator na procu masz czysty? Wiatrak działa??? Jeśli masz możliwość, to sprawdź temperaturkę proca... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Ice Opublikowano 12 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2003 Wszystko ladnie przeczyściłem spirytusikiem, wentylator od procka jest ok, rediator jest chlodny, timing pameci jest w standardzie (nawet po zmianie jest tak samo), czyszzcenie zasialcza chyba nic nie da bo na dwóch zasialczach zachowywał sie tak samo, nowy system juz stawiałem :) całkiem możliwe ze pamieci są uszkodzone ale nie jestem co do tego taki pewien. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojs Opublikowano 12 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2003 Wszystko ladnie przeczyściłem spirytusikiem, wentylator od procka jest ok, rediator jest chlodny, timing pameci jest w standardzie (nawet po zmianie jest tak samo), czyszzcenie zasialcza chyba nic nie da bo na dwóch zasialczach zachowywał sie tak samo, nowy system juz stawiałem :) całkiem możliwe ze pamieci są uszkodzone ale nie jestem co do tego taki pewien. Pozycz od kogos inne kości i testuj. Albo wyjnmij jedną swoją i pracuj na drugiej. A później zamiana... Tak, drogą eliminacji powinienes wykryć sprawcę :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...