lgolebio Opublikowano 27 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2011 (edytowane) Witam Znajoma poprosiła mnie o pomoc przy naprawie komputera. Na własną rękę próbowała zreanimować windows 7. Włożyła płyty recovery. Jak nie trudno się domyślić, płyty recovery sformatowały cały dysk C:, i ponownie zainstalowały windowsa 7. Jednym słowem najgorsza opcja. Dane przepadły. Znajomej najbardziej zależy na kontaktach mailowych ze skrzynki pocztowej (korzystała z Mozilli). Pomyślałem więc, że przelecę dysk programem RECUVA, i odzyskam cały folder USERS z poprzednią nazwą użytkownika. Niestety po dwóch godzinach odzyskiwania, folder USERS nie zawierał nic poza folderem Administrator i Default. Przeglądanie 259GB odzyskanych danych w poszukiwaniu folderu mozilli jest praktycznie nie możliwe. Zaznaczyłem w programie aby odzyskał wszystko i zapisałem wyniki do zewnętrzenej pamięci masowej 500G. Operacja trwała chyba z 11godzin. Teraz, to żeby wogóle wejśc w niektóre odzyskane foldery, to trzeba czekać godzinę, aż się zlistują. Można to zrobić szybciej, wygodniej ? Edytowane 27 Września 2011 przez lgolebio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 27 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2011 (edytowane) Ile danych było przed recovery - nie wiadomo co zostało nadpisane w jej czasie. Jeszcze jakieś typowe officowe pliki można by ontrackiem Easyrecovery wygrzebać, ale pliki z Mozilli (a nie Thunderbirda czasem?) to już na chybił trafił. Do tego jeśli to był większy plik, często zapisywany przez program pocztowy to pewnie był pofragmentowany i po ptokach. Edytowane 27 Września 2011 przez Aquarium Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lgolebio Opublikowano 27 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2011 No tak, miałem na myśli Thunderbirda naturalnie. No nic, trzeba się pogodzić z utratą danych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...