Skocz do zawartości
MagMany

Ocena mojego zestawu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Przymierzam się do kupienia komputera. Wybrałem własne części i czy moglibyście je ocenić.

Procesor: Intel Core i5-2500K /3.3GHz, 6MB, LGA 1155, BOX/

Płyta główna: Asus P8P67 PRO Rev.3.0 /intel P67/

Pamięć RAM: Kingston 4GB (2x2GB) 1600MHz CL9 HyperX Grey Series

Dysk twardy: Samsung 1 TB 7200rpm 32MB cache SATA-II F3

Karta graficzna: Sapphire Radeon HD6950 1GB DDR5 /256bit/ 2xDVI/HDMI/2xDP

Obudowa: Cooler Master Elite 430 okno

Zasilacz: OCZ ModXStream Pro 600W

Zestaw składany w esc.pl.

Wątpliwości nastręcza mi płyta główna, słyszałem o niej wiele dobrych opinii jak i złych, a jakie jest wasze zdanie. Mam również pytanie na temat karty graficznej czy wersja tej samej karty od MSI Radeon HD6950 Twin Frozr III, jest wydajniejsza od wersji Saphire?

Pozdrawiam.

Edytowane przez MagMany

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zmień sklep na morele

ram zmień na najtańsze goodramy 1333

zasilacz na OCZ ZS 550W / XFX Core 450W / Fortron FSP500-60GHN

płytę jak chcesz taniej to asrock p67 pro3

ja bym brał msi ma 3 lata gwarancji saphire 2

poczekaj do 15 października możne buldożery będą bardziej opłacalne od intela

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MOBO zmień na AsRocka P67 PRO3 B3. Płyta ta oferuje bardzo dużo, jest jedną z najlepszych w swojej cenie, także w kwestii OC. Podanemu przez Ciebie Asusowi ustępuje tylko pod względem braku możliwości zrobienia SLI / Crossfire. Pamięć zmień na GoodRamy 2x4GB 1333MHz CL9. Większe takty pamięci nic Ci w kwestii wydajności nie dadzą, zaś większa ilość RAMu - jak najbardziej. Obudowę zmień na coś lepszego, jak np. SilentiumPC Gladius 800 Pure Black lub Fractal Design Core 3000. Zasilacz w postaci ModXStreama jest nieopłacalny, toteż także jego zmień np. na Thermaltake Toughpower XT 575W. Jest to bardzo dobry zasilacz o wysokiej mocy i dodatkowo z odpinanymi kablami. ModXStream elektrycznie nie za bardzo ma przy nim czego szukać.

Poza tym - zmień sklep. Esc.pl nie należy do tanich i polecanych sklepów. Sprzęt kup lepiej w techplanet.pl / morele.net. Wyjdzie taniej i w razie czego nie będziesz miał problemów z gwarancją i serwisem, jak to ma miejsce w esc.

• Upvote 1
  • Downvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi