bamboocha Opublikowano 28 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2011 Jak w temacie, szukam obudowy do 200zł może być ciut więcej ale mam parę warunków: -przyciski włączania na górnej części -otwory na puszczenie wężyków od WC -czarny środek -bez żadnych świecących dziadostw chyba że będzie łatwo dostępny demontaż świecidełka -mogą być okna w sumie to bez znaczenia - patrz punkt wyżej -zasilacz na dole Przejrzałem oferty paru sklepów i nic ciekawego nie znalazłem albo nie było tego w ofercie, mam nadzieje że nakieruje mnie ktoś na jakąś ciekawą alternatywę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackMachine Opublikowano 28 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2011 SilentiumPC Gladius 800 Pure Black. Niestety, przyciski włączania ma mniej więcej na środku panelu przedniego, nad wentylatorem zasysającym powietrze. Tak czy inaczej nic lepszego w tej cenie raczej nie znajdziesz. Ewentualnie dołóż trochę do Fractal Design Core 3000. To również bardzo dobra obudowa, warta swojej ceny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hejger Opublikowano 28 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2011 W Gladiusie front panel jest wmontowany w zaślepkę i można go wsadzić w każdą zatokę 5,25" - może być i na samej górze frontu. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 28 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2011 (edytowane) CM Elite 371 - poza czarnym środkiem Edytowane 28 Września 2011 przez BuMeL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamboocha Opublikowano 28 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2011 Wielkie dzięki koledzy, biorę gladiusa 800, jak lukałem po zdjęciach to właśnie panel ma środku ale właśnie przeczytałem recenzje (upewniłem się co do tego) i w przyszłym tyg po wypłacie zamawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bender83 Opublikowano 28 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2011 Tak jak napisał BlackMachine FD Core 3000. Cena prawie ta sama a wykonanie IMO o wiele lepsze niż Gladiusa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KHOT Opublikowano 29 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2011 Tak jak napisał BlackMachine FD Core 3000. I kolejny plus ode mnie, obudowa zdecydowanie warta tych pieniędzy, spełnia wszystkie Twoje warunki, jest świetnie wykonana, cicha i chłodniutka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamboocha Opublikowano 29 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2011 wszystko fajnie ale fractal to już ponad 270zl razem z wysyłka a gladius 220zl, zobaczymy ile w tym miesiącu wpadnie wypłaty ale raczej gladius choć fractal ciekawy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiedzmin_ Opublikowano 30 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2011 Przed zakupem gladiusa radzę zobaczyć go na własne oczy - mi sprzedawca w komputroniku pokazał sztukę z wypadającymi zaślepkami... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
master4life Opublikowano 30 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2011 Każdą obudowę powinno się sprawdzić w momencie zakupu. Mam GD-800W i jestem z niej bardzo zadowolony, konstrukcja jest sztywna, zatoki mocno "siedzą" , przy zakupie obawiałem się niepotrzebnie o drgania dysków ale koszyk dobrze sobie z tym radzi. Na minus zasługuje słabej jakości lakier/farba, po 20 otwarciach widać otarcia na krawędziach boku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamboocha Opublikowano 4 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2011 była dobra wyplata to nastawiłem się na fractala a tu na allegro skończyły się te po 270zl a reszta już po ~300zl ehh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bender83 Opublikowano 4 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2011 No niestety dolar poszedł sporo do góry to i w cenach to widać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamboocha Opublikowano 4 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2011 wytrzymam jeszcze z tym moim szmelcem, dałem rade 7lat to miesiąc mnie nie zbawi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 7 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2011 (edytowane) Ewentualnie zerknij na X-73 może Ci podpasuje... ;-) Obudowa Cyclone X-73 Black (OBUCYCAXTX73B) - Ceneo.pl Edytowane 7 Października 2011 przez Zenfist Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamboocha Opublikowano 8 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2011 Fractal zamówiony, we wtorek będzie i z ~200zl za obudowę zrobiło się 300.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KHOT Opublikowano 8 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2011 Hehe, sam miałem wątpliwości przed zakupem, ale wyjęcie z pudła rozwiało je natychmiast, buda jest warta każdej złotówki. Warto z czasem dołożyć jeszcze cichą 120-kę na dół przedniego panelu coby na dysk(i) dmuchała. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamboocha Opublikowano 11 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2011 (edytowane) Odebrałem dziś obudowę. Naprawdę solidny kawał budy. Jutro będę przekładał graty to zdam relacje co i jak. EDIT: Poskładany, ogólnie obudowa bardzo fajna, nie ma prawie do czego się przyczepić. 2. rzeczy które mi się nie podobają: - sposób wyciągania zaślepki 5.25 - co za ******** to wymyślił?! - dolny filtr przeciw kurzowy jest wątpliwej jakości - lata jak stara k**** Ale ogólnie jestem bardzo zadowolony, porządne blachy i sporo miejsca na kable. Tu 2 fotki po poskładaniu. Więcej z kablami z tylu nie chciało mi się walczyć Edytowane 12 Października 2011 przez bamboocha Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qhash Opublikowano 27 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2011 Mam podobny problem - więc podpinam się pod temat, żeby nie dublować - podpinam się. Tu jest coś za trochę więcej: OBUDOWA HANJUNG TRON 310 // NAJLEPSZA NA RYNKU/24H (1936551950) - Aukcje internetowe Allegro 279 zł, wygląda fajnie. ma to ktoś? zupełnie nie znam firmy OBUDOWA FRACTAL DESIGN CORE 3000 // WYSYŁKA DZIŚ (1953417753) - Aukcje internetowe Allegro - Fractal, nawet tansza, konstrukcja super, około 250 zł regulatorów obrotów ma i inne bajerki. bit shinobi.. minimalnie brzydsza ale za to 159 zł ;) opcja 3. jakieś komentarze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...