stranger Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 wiem , ze to juz bylo ale nie moge znalezc, moze ktos ma pod reka tego posta, albo niech ktos doradzi ktore ladnie swieca sa niedrogie i gdzie mozna zamowic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranger Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 dodam ze poszukuje czerwonych :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czara Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 Na http://www.moded-kompz.net/ masz test swiecacych wiatrakow . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranger Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hans Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 Moge tylko dodac ze mam 2 cooler mastery neon fan czerwone .. jeden siedzi w zasilce (nie pytaj dlaczego - po prostu siedzi) drugi pod zasilka .. efekt .. wiatraki na 12V wydaja leki pomruk - fajnie swieca. U mnie jeden i drugi kreci sie z predkoscia okolo 1900 - 1700 rpm (nie/ledwo slyszalne) (max rpm 2400) calkiem mocno swieca efekt za obudowa fajna czerwona poswiata , w budzie generalnie mam delliatna poswiate na calej karcie graficznej i okolicach (zasilka...). W nocy lekka poswiata kolo i zza buda plus snop czerwonego przed buda jakies 50cm .. (tak nastrojowo :)))) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raki Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 jezu czemu te wszystkie świecidelka są takie drogie :-( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranger Opublikowano 12 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2003 Moge tylko dodac ze mam 2 cooler mastery neon fan czerwone .. jeden siedzi w zasilce (nie pytaj dlaczego - po prostu siedzi) drugi pod zasilka .. efekt .. wiatraki na 12V wydaja leki pomruk - fajnie swieca. U mnie jeden i drugi kreci sie z predkoscia okolo 1900 - 1700 rpm (nie/ledwo slyszalne) (max rpm 2400) calkiem mocno swieca efekt za obudowa fajna czerwona poswiata , w budzie generalnie mam delliatna poswiate na calej karcie graficznej i okolicach (zasilka...). W nocy lekka poswiata kolo i zza buda plus snop czerwonego przed buda jakies 50cm .. (tak nastrojowo :)))) ) ok a mozesz podac jeszcze cene bo w rajchu znalazlem je za 8,90 euro, a w polsce czerwone gdzie dostales i za ile? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hans Opublikowano 12 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2003 No wiec znalazlem na alledżro ... A ze kupowalem kilka innych rzeczy to cena przesylki sie rozbila na kilka... ;-) Cena 34.5 (jeden wentyl bez kosztow przesylki) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranger Opublikowano 12 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2003 No wiec znalazlem na alledżro ... A ze kupowalem kilka innych rzeczy to cena przesylki sie rozbila na kilka... ;-) Cena 34.5 (jeden wentyl bez kosztow przesylki) a patrzales w chieftecu bo ja tam widzialem jakies za 29 zl to sa te ktore ty masz? www.chieftec.pl zerknij jakbys mogl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hans Opublikowano 12 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2003 Jesli patrzec na chieftec.pl to ja mam Coolermastery za 38 pln , a te za 29 pln to sa titany nigdy i nigdzie ich nie widzialem (na zywo) wiec sie nie wypowiem niestety ;-/ update :) znalazlem strone z fotkami titan led fan Jakies szwabskie to ja nie kumam do konca tego jezyka ale fotki sa :)))) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranger Opublikowano 12 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2003 ale co fotki oddaja rzeczywistosc? bo ja mam juz niebiesie nebule ale swieca troszke inaczej niz na foto w pc-tuning Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hans Opublikowano 12 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2003 Jedyne co mozna wnioskowac po fotkach tych titanow to ze : 3 ledy to nie to co 4 ledy . . . Generalnie moje Cooler mastery swieca dosc podobnie do fotek z recenzji moded-kompz nieco lepiej niz te titany ... (cala powierzchnia wentyla jest w miare rownomiernie podswietlona) moze dam linka do jednej z fotek -==192 kb ==- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranger Opublikowano 12 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2003 łądnie swieca czyli mowisz ze sa to te drozsze coolermastery, a powiedz mi jeszcze jak diody i wiatrak sie zachowuja przy napieciu 5 i 7 V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hans Opublikowano 12 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2003 No wiec generalnie mam sterowanie napiecia od 2-11V. 11V wiatrak jest ledwo slyszalny (11 V siedze wlasnie przy kompie - komp pod biurkiem otwarta buda slysze lekki szmer) , normalnie uzywam tego wentyla na okolo 7-9V i calkiem jasno swieci praktycznie zero odglosow z budy (tylko trzeba zauwazyc ze u mnie nic nie stoi tym wentylatorom na drodze wszelkie kratki i inne zostaly w budzie powycinane .. ) na 5V nie sprawdzalem ... (w razie czego mozna zmodyfikowac zasilanie i do ledow na stale podpiac 12V a do wiatraka np 5 , 7 ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deczklav Opublikowano 12 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2003 jezu czemu te wszystkie świecidelka są takie drogie :-( Bo to Polska, nie elegancja Francja... :P Tak sobie wczoraj patrzyłem na ceny w sklepach USA - zielona katoda z inwerterem ( chyba ) okolo 30 złotych... :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marasek Opublikowano 12 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2003 test tych wiatraków jest dokładnie tutaj: http://www.moded-kompz.net/?name=Cooling&id=28 po jego przeczytaniu ja kupiłem sobie wentyle AKASA fakt że troszkę głośniejsze od coolermasterów ale są z zupełnie przezroczystego plastiku, a nie matowego, są wysokiej jakości i mają trwalsze łożysko a głosne są bo mają najbardziej zaokraglone łopatki - ale i przepływ powietrza jest lepszy Dostakowo na kablu wyprowadzony jest od razu potencjometr do reulacji obrotów i mi to odpowiada bo jakoś nie mam czasu zrobić fanbusa MBM podaje obroty od 1700 do 3400 w zależnosci od ustawienia potencjometru. A i od razu pochwalę sklep. Kupiłem na www.cooling.pl za 45 zł (coolermastery są za 42zł - wolałem dołożyć do AKASY, a najtańsze przezroczyste świecące są za 22zł) Zamówiłem i od razu na pocztę przyszedł mail z potwierdzeniem - półgodziny później przyszedl mail z informacją ze zlecenie jest realizowane -następne 3 godziny i przyszedł mail że przesyłka została wysłana Na drugi dzień listonosz w dzwiach (przesyłka pocztą to tylko 11 zł więc nie tak dużo) a tak to wygląda w mojej budzie: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raki Opublikowano 12 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2003 Fajny zsilacz masz :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranger Opublikowano 12 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2003 test tych wiatraków jest dokładnie tutaj: http://www.moded-kompz.net/?name=Cooling&id=28 po jego przeczytaniu ja kupiłem sobie wentyle AKASA fakt że troszkę głośniejsze od coolermasterów ale są z zupełnie przezroczystego plastiku, a nie matowego, są wysokiej jakości i mają trwalsze łożysko a głosne są bo mają najbardziej zaokraglone łopatki - ale i przepływ powietrza jest lepszy Dostakowo na kablu wyprowadzony jest od razu potencjometr do reulacji obrotów i mi to odpowiada bo jakoś nie mam czasu zrobić fanbusa MBM podaje obroty od 1700 do 3400 w zależnosci od ustawienia potencjometru. A i od razu pochwalę sklep. Kupiłem na www.cooling.pl za 45 zł (coolermastery są za 42zł - wolałem dołożyć do AKASY, a najtańsze przezroczyste świecące są za 22zł) Zamówiłem i od razu na pocztę przyszedł mail z potwierdzeniem - półgodziny później przyszedl mail z informacją ze zlecenie jest realizowane -następne 3 godziny i przyszedł mail że przesyłka została wysłana Na drugi dzień listonosz w dzwiach (przesyłka pocztą to tylko 11 zł więc nie tak dużo) a tak to wygląda w mojej budzie: mam te same wiatraki w budzie, ale potrzebuje czerwone i chyba jednak wybiore cooler master w cenie 29 zl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marasek Opublikowano 12 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2003 stranger tylko że ceny tych colermasterów to: komputronik: 39 zł PCColer : 42-45 zł cooling.pl 42 zł To ja już wolę tą AKASĘ za 45 zł, jakość wyposażenie przepływ powietrza lepsze To jest AKASA a to colerMaster ale jak gdzieś te colermastery masz za 29 zł to cena jest ok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sinus Opublikowano 12 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2003 Marasek piszesz, że te Akasy mają regulator obrotów na kablu. Czy jak zmniejszasz obroty to diody słabiej świecą? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranger Opublikowano 13 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2003 stranger tylko że ceny tych colermasterów to: komputronik: 39 zł PCColer : 42-45 zł cooling.pl 42 zł To ja już wolę tą AKASĘ za 45 zł, jakość wyposażenie przepływ powietrza lepsze ale jak gdzieś te colermastery masz za 29 zł to cena jest ok ups......... sprawdzilem to sa tytany za 29 zl i to w chieftecu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marasek Opublikowano 13 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2003 Marasek piszesz, że te Akasy mają regulator obrotów na kablu. Czy jak zmniejszasz obroty to diody słabiej świecą? regulacja obrotów nie wpływa na świcenie diód w AKASA. a propo po włączeniu wiatraka na 5 volt diody nadal świecą ale już słabiej - przy colermasterach o ile pamiętam już przy 10-11 voltach diody ledwo świecą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sinus Opublikowano 13 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2003 Oki! THX! Chyba sobie takiego sprawie+grill laserowy z promocji w Action-29PLN!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danieldz Opublikowano 14 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2003 Tak sobie wczoraj patrzyłem na ceny w sklepach USA - zielona katoda z inwerterem ( chyba ) okolo 30 złotych... Zapewne nie wziales pod uwage tego ze i ich zarobki sa "odpowiednio" wyzsze. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killah Opublikowano 15 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2003 mój coolermaster przy 7v już nei świeci.... ale przy 12v świetnie :) zapłaciłęm 30.90 czy coś koło tego.. Update: Zawsze można go zmodować... widać 2 druty od ledów które można odlutowac i dac oddzielne zasilanie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yabolek Opublikowano 15 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2003 Ja polecam SPEEZE colour breeze z cooling.pl (25zl o ile dobrze pamietam) mam 4 takie - przy 7v swieca slabiej ale efekt i tak jest przyjemny :) Mam 'mieszance' (2 ledy czerwone, 2 niebieskie) - jestem bardzo z nich zadowolony:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranger Opublikowano 16 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2003 Ja polecam SPEEZE colour breeze z cooling.pl (25zl o ile dobrze pamietam) mam 4 takie - przy 7v swieca slabiej ale efekt i tak jest przyjemny :) Mam 'mieszance' (2 ledy czerwone, 2 niebieskie) - jestem bardzo z nich zadowolony:) wszystko pieknie ale ja poszukuje czerwonych!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 16 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2003 Ja polecam SPEEZE colour breeze z cooling.pl (25zl o ile dobrze pamietam) mam 4 takie - przy 7v swieca slabiej ale efekt i tak jest przyjemny :) Mam 'mieszance' (2 ledy czerwone, 2 niebieskie) - jestem bardzo z nich zadowolony:) wszystko pieknie ale ja poszukuje czerwonych!!! TO sobie kup najtanszy swiecacy wiatrak i wymien diody :) Kurcze :P :twisted: :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranger Opublikowano 16 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2003 Ja polecam SPEEZE colour breeze z cooling.pl (25zl o ile dobrze pamietam) mam 4 takie - przy 7v swieca slabiej ale efekt i tak jest przyjemny :) Mam 'mieszance' (2 ledy czerwone, 2 niebieskie) - jestem bardzo z nich zadowolony:) wszystko pieknie ale ja poszukuje czerwonych!!! TO sobie kup najtanszy swiecacy wiatrak i wymien diody :) Kurcze :P :twisted: :twisted: skoro zalozylem topik i napisalem w pierwszym poscie ze chce kupic witrak z czerwonymi diodami tzn ze chyba nie mam ochoty w bawienie sie i modyfikowanie gotowego wiatraka! przeczytales pierwszy post? pytanie gdzie sa niedrogo i jakie w miare dobre! Kurcze :P :twisted: :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 16 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2003 Ja polecam SPEEZE colour breeze z cooling.pl (25zl o ile dobrze pamietam) mam 4 takie - przy 7v swieca slabiej ale efekt i tak jest przyjemny :) Mam 'mieszance' (2 ledy czerwone, 2 niebieskie) - jestem bardzo z nich zadowolony:) wszystko pieknie ale ja poszukuje czerwonych!!! TO sobie kup najtanszy swiecacy wiatrak i wymien diody :) Kurcze :P :twisted: :twisted: skoro zalozylem topik i napisalem w pierwszym poscie ze chce kupic witrak z czerwonymi diodami tzn ze chyba nie mam ochoty w bawienie sie i modyfikowanie gotowego wiatraka! przeczytales pierwszy post? pytanie gdzie sa niedrogo i jakie w miare dobre! Kurcze :P :twisted: :twisted: No to jedyny w tym kraju jest CoolerMaster Neon Fan RED - za 35zl widzialem kilka na Allegro. Kurcze :P :twisted: :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...