HucK Opublikowano 29 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2011 Wczoraj zrodził się mi świetny pomysł pobawienia się w extremalne OC. Wraz z kolegą prześledziliśmy HWbota i postanowiliśmy postawić na P4 631 (65nm) i ciekły azot. Teraz kilka pytań do Was: 1. Jaka płyta główna do tego? Myślałem nad Asusem P5K i pokrewnych (oczywiście nie o kastratach), bo na tym padały rekordy w C2D, lecz z tego, co widziałem, większość kręci na 965, a nie na P35 i innych. Czy coś z tego będzie dobry wyborem?: Asus P5K WIFI-AP Gratis !Bez ceny minimalnej! (1838716687) - Aukcje internetowe Allegro Asus P5K/EPU (Intel P35, DDR2, 8 faz zasilania) (1843105606) - Aukcje internetowe Allegro 2. Skąd wziąć kontener do azotu? Jedyny sposób to zrobienie samemu? Można gdzieś znaleźć gotowe, lub pożyczyć za przysłowiową flaszkę? :) 3. Czym uszczelnić kontener i płytę? 4. Ile azotu potrzeba na taką zabawę, żeby nie było jak w reklamach Orange, że coś szybko się kończy. :D 5. Jaka jest przeciętna cena azotu i skąd wziąć termos na to? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armo Opublikowano 30 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2011 Myślę, że powinieneś najpierw zajrzeć tutaj: Ekstremalne Podkręcanie - PurePC.pl - Forum Dyskusyjne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 7 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2011 2. Sam kontener do LN2 to nie problem - wystarczą te do DI , koszt 300+ zł ; problemem jest termos na LN2 fachowo zwany dewarem - nowe to koszt kilku tyś zł ( nawet 5 000 zł i więcej ) , jak nie masz kasy to takowy trzeba wypożyczyć 3. Wystarczy armaflex . 5 . Sam koszt LN2 to groszowe sprawy - kilka zł za 1 litr , tyle że pewno trzeba na start zamówić większą ilość i za jeden transport większość firm sobie słono policzy , u niektórych można wypożyczyć dewar . Może lepsze wyjście to zabawa w DI - taniej wyjdzie - nie potrzeba kosztownych pojemników do przechowywania DI - wystarczy pudło styropianowe . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrii Opublikowano 7 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2011 Przez krótki czas ciekły azot można przechowywać w zwykłym termosie do kawy oczywiście pod jednym warunkiem. TERMOS MUSI MIEĆ METALOWE WNĘTRZE A NIE SZKLANE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 9 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2011 Właśnie po przeanalizowaniu wszystkiego stwierdziłem, że DI będzie lepszym wyborem, szczególnie na początek. :) Gdzie takie coś się kupuje i ile kosztuje? Nigdzie w mojej okolicy nie znalazłem takich usług. :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 9 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2011 Przejedź się do weterynarza, niech da Ci namiary na firmę :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...