Skocz do zawartości
fllanker

ASUS 560 problem z zasilaniem

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, wymieniłem nie dawno mojego wysłużonego GTS 250 na asusa 560 TOP. Zasilacz na jakim działa moj sprzęt to OCZ 600 modExtreme, i nie miałem żadnych problemów. Po zamianie na 560 zaczęły sie pojawiać podczas grania Blue screeny i resety - w dzienniku zdarzeń pisało błąd krytyczny KERNEL-POWER, i tak jak pisze tylko podczas grania sie tak dzialo...Zacząłem zastanawiać się o co chodzi, pożyczyłem od znajomego ze sklepu taki sam zasilacz bo akurat miał, żeby wykluczyć ze to zasika pada, podpiąłem i po jakiejś chwili grania znów blue screen, wiec wróciłem do swojego zasilacza i podmieniłem grafe na pożyczoną 460 no i jak na razie nic się nie dzieje złego, ale jeszcze to sprawdzam, jak będzie ok na 460, to będę miał problem. Bo albo karta walnięta albo ten zasilacz nie wyrabia.

Na pudelku 560 pisze ze wymaga przynajmniej 550W i 36A na lini 12V, na 460 z koleji jest to 450W i 24A na 12V, mój zasilacz ma 600W ale na lini 12V pisze 25A, wynika z tego ze spełnia wymogi 460 i to się potwierdzi jeśli dalej będzie ok a co do 560 wychodzi na to ze za mało amperów i teraz tek, czy to przez te ampery może się tak dziać ? czy to aż takie ważne jest ? przecież to markowy zasilacz i powinien sobie radzić spokojnie z taka karta, tak mi sie wydaje. Nie wiem co mam w kolejnym kroku zrobić jeśli okaże się ze 460 będzie działać dalej tak jak trzeba, chyba spróbuje jeszcze pożyczyć jakieś zasilacz który spełniał by tez wymagania co do amperażu 560-tki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...