smurv Opublikowano 1 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2011 Mam problem. Zamierzam zmienic mojego stara karte graficzna 3650 na cos nowego. Pracuje glownie na sketchup autocad i corelu. Quadro jest za drogie wiec pominiemy ten temat... Ale nastawiam sie na GF. Obecny sprzet : q9550 + p5q-e 4gb ram raid 0 eizo 1931 [planuje kupno dodatkowego monitora 24"] Moje modele potrafia byc dosc duze, 2 milionow lini i 1 milion plaszczyzn [ma to o tyle znaczenie ze "normalne karty" nie maja wiekszych problemow z plaszczyznami ale na takiej liczbie lini lubia mulic ] Pytanie brzmi. Co bedzie wydajniejsze: 1x GTX 470/GTX 560Ti czy 2x GTX 460/GTX 550Ti generalna zasada 1 drozsza karta graficzna czy dwie w tej samej cenie Pytanie doddatkowe: jest jakas stronka z pelnymi zestawieniami kart czyli przepustowosc pamieci i szybkosci wyswietlania pixeli i innych ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wayne Opublikowano 1 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2011 Pytanie doddatkowe: jest jakas stronka z pelnymi zestawieniami kart czyli przepustowosc pamieci i szybkosci wyswietlania pixeli i innych ? ZESTAWIENIE GPU - największe zestawienie i porównywarka procesorów graficznych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smurv Opublikowano 1 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2011 o super zapomnialem wogle o tej stronie ! :D czy rozsadne jest myslenie ze sli/cross = 2x wieksza wydajnosc ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 1 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2011 Nie. Drugie GPU to góra +80% wydajności a nie 2x więcej. Oczywiście w najlepszym przypadku bo generalnie jest gorzej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...