induro Opublikowano 1 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2011 (edytowane) Witam, chce zmienic ramy w swoim pc, ale nie wiem na jakie, zastanawialem sie nad 4GB (2x2) ale moze i wiecej :P , plyta glowna to DFI Blood Iron P35 T2L, ramy 800mhz tam wchodza z tego co pamietam, doradzcie w wyborze :) Edytowane 1 Października 2011 przez induro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 2 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2011 Średnio się opłaca kupowanie 4GB ramu DDR2 - drogie ( 2GB kosztują ~ 80 zł , 4 GB - 170-200 zł ) , do tego martwa platforma jak i same pamięci . Jeżeli brakuje ci pamięci to kup 2GB , a jak chcesz kompletnie zmienić ram to odradzam . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
induro Opublikowano 2 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2011 czyli wg ciebie bardziej oplaca sie wymiana mobo+procek+ram niz kupienie 4gb ram za 200zl? na tej konfiguracji co teraz mam nowe gry chodza bez problemu, grajac w gry i tak gram w 1280x1024 wiec chyba mocniejszego sprzetu nie potrzebuje (C2DE8400 i Radeon HD4850, ram chcialem dokupic zeby ogolnie przyspieszyc troche kompa, wymiane calosci zrobie moze za 2 lata. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 2 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2011 Jak już mówiłem - S775 to martwa platforma - przy ew. zmianie na coś nowego ram się nie przyda - na nim tylko stracisz . Przy tej rozdzielczości nie widzę sensu wkładania 4GB ramu . Jak ci brakuje ramu to dołóż 2GB i będzie git . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
induro Opublikowano 2 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2011 ale teraz zeby dobrac takie pamieci do tych co mam zeby to wszystko chodzilo w dual channelu :P a mam OCZ Platinum 5-4-4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...