Zielonek Opublikowano 2 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2011 Witam ! Mam takie pytanko czy taki procesor: KLIK + taki RAM DDR3 1333mHz Klik + GTS 250 Calibre 1GB OC zmieści się do tej płyty : Klik z góry dzieki za pomoc ! :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 2 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2011 Ruszy ale wg. konfiguracja niezbyt sensowna . Masz już procek , płytę i ram czy dopiero kupujesz ? W drugim przypadku odradzam . Procek średnio opłacalny - w jego cenie można wyrwać Q6600 . Płyta totalnie biedna - szkoda na nią kasy . Ram ze względu na ilość dobry tylko do zastosowań profesjonalnych - z czym się kłóci procek - 2 rdzenie i mało cache L2 . Do gier to lepszy jakiś E6600/E5200 lub Q6600 + 4GB Ramu + tania i dobra płytka , choć przy Q6600 + sensowna płytka zastanawiał bym się nad zmianą na AMD . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zielonek Opublikowano 3 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2011 (edytowane) moje obecne specyfikacje to: Gigabyte GA-945GZM-S2 2GB RAM DDR2 GTS 250 Calibre 1GB no i ten procek E6400 a co Ty na to jakbym podkręcił tego procka do 3.0GHz ?? btw. mam tylko 320zł na wydanie a właśnie tyle mi wychodzi za te 8GB RAM'u + płyta główna, wiec wątpię, ze będzie mnie stać na RAM DDR3, nowy procek AMD i płyta pod AMD za 320zł :lol2: mi najbardziej chodzi o wymianę tego RAM'u bo mam tak slaby ze głowa boli :mur: jeden PC2-6400 a drugi PC2-5300.. jakby mógł mi ktoś pomóc i wybrać mi jakąś tanią i dobrą płytę główną tak 150zł~ najlepiej z okolic Poznania (odbiór osobisty lepszy bo mogę sprawdzić, czy nie ma jakiś wad itp.:)) może być droższa ale wtedy musiałbym zrezygnować z RAM'u i kupić jedną kość 4GB.. btw. Battlefield 3 ciągnie (mam tak ze 24fps'y)na medium + texture na high... wiec myślę, ze procek jest dobry i jeszcze lepszy by był gdybym go podkręcił do 3GHz, tak mi się wydaje.. Edytowane 3 Października 2011 przez Zielonek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...