Skocz do zawartości
Zielonek

ASUS P5G41T-M LX

Rekomendowane odpowiedzi

Ruszy ale wg. konfiguracja niezbyt sensowna .

Masz już procek , płytę i ram czy dopiero kupujesz ?

W drugim przypadku odradzam .

Procek średnio opłacalny - w jego cenie można wyrwać Q6600 .

Płyta totalnie biedna - szkoda na nią kasy .

Ram ze względu na ilość dobry tylko do zastosowań profesjonalnych - z czym się kłóci procek - 2 rdzenie i mało cache L2 .

Do gier to lepszy jakiś E6600/E5200 lub Q6600 + 4GB Ramu + tania i dobra płytka , choć przy Q6600 + sensowna płytka zastanawiał bym się nad zmianą na AMD .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moje obecne specyfikacje to:

Gigabyte GA-945GZM-S2

2GB RAM DDR2

GTS 250 Calibre 1GB

no i ten procek E6400

a co Ty na to jakbym podkręcił tego procka do 3.0GHz ??

btw. mam tylko 320zł na wydanie a właśnie tyle mi wychodzi za te 8GB RAM'u + płyta główna, wiec wątpię, ze będzie mnie stać na RAM DDR3, nowy procek AMD i płyta pod AMD za 320zł :lol2:

mi najbardziej chodzi o wymianę tego RAM'u bo mam tak slaby ze głowa boli :mur: jeden PC2-6400 a drugi PC2-5300..

jakby mógł mi ktoś pomóc i wybrać mi jakąś tanią i dobrą płytę główną tak 150zł~ najlepiej z okolic Poznania (odbiór osobisty lepszy bo mogę sprawdzić, czy nie ma jakiś wad itp.:)) może być droższa ale wtedy musiałbym zrezygnować z RAM'u i kupić jedną kość 4GB..

btw. Battlefield 3 ciągnie (mam tak ze 24fps'y)na medium + texture na high... wiec myślę, ze procek jest dobry i jeszcze lepszy by był gdybym go podkręcił do 3GHz, tak mi się wydaje..

Edytowane przez Zielonek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi