Vejito Opublikowano 2 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2011 Aktualnie posiadam mój komputer prezentuje się następująco: Płyta główna: Gigabyte GA-EP53-DS3R S775 Procesor: Inter Core 2 Duo e8500 3.16GHz LGA775 Grafika: GeForce EN9600GT 1GB DDR3 ASUS Ram: DDR2 2x2GB Geil Black Dragon 800 Zasilacz: 400W System: Vista 32bit Myślę nad wymiana karty graficznej bo nowe gry nie chodzą już tak dobrze jak kiedyś ;p komputer swoje lata ma i zastanawiam się czy poprawi to w widoczny sposób osiągi w nowych grach (np. czy dam rade odpalić Battlefielda 3 na średnich albo niskich detalach z zadowalająca ilością fps jak na shoter bo w tej chwili na low detalach w porywach mam 30 fps) myślę o gruntownej zmianie kompa ale to najwcześniej za ok rok do półtora myślałem o zakupie: ASUS GeForce GTX 550Ti 1024MB DDR5 (myślałem aby za rok wrzucić ją do nowego kompa na start) http://www.reset.com..._122_30648.html ale nie wiem czy reszta sprzętu i tak nie jest za przestarzała i czy ogólnie jest jeszcze sens inwestować pieniądze w ten zestaw Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuczy_król Opublikowano 2 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2011 Poprawi i to mocno, celowałbym jednak conajmniej w GTX 460/560. Enigmatyczne "zasilacz 400W" jest jednak niepokojące, co to dokładnie jest za zasilacz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vejito Opublikowano 2 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2011 (edytowane) zasilacz miałem razem z obudowa Obudowa ATX Fever SHINOBI SH09A-BK/BK 400W link ale myślę ze będzie mnie stać aby wydać z 200 zł na zasilacz jeśli to będzie konieczne Edytowane 2 Października 2011 przez Vejito Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 3 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2011 Zasilacz do wyrzucenia i wcale nie musisz wydawać 200 zł na nowy . Za ~ 140 zł jest dosyć dobry Tacens Radix IV 450W , albo XFX Core 450 W - sporo większa wydajność na linii + 12 V od Radixa ale też większa cena - od 200 zł do 230 zł . Co do GTX550Ti - kupowanie tej karty to bezsens - w tej cenie można dostać HD6850 - szybsze i chłodniejsze niż GTX550Ti . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vejito Opublikowano 3 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2011 myślę ze zmienię zasilacz na Corsair CMPSU-430CXV2EU - 430W i jedną z tych kart Radeon 6850 Gigabyte 1GB 2xDVI&HDMI&DP (PCI-E) OC Radeon 6850 Asus 1GB 2xDVI&HDMI&DP (PCI-E) Radeon 6850 MSI 1GB CYCLONE DDR5 DVI&HDMI&DP (PCI-E) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
COOLINGpl Opublikowano 3 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2011 Za ~ 140 zł jest dosyć dobry Tacens Radix IV 450W , albo XFX Core 450 W - sporo większa wydajność na linii + 12 V od Radixa ale też większa cena - od 200 zł do 230 zł .Z tych dwóch to zdecydowanie XFX bo Tacensy mają słabiutkie okablowanie... Co do GTX550Ti - kupowanie tej karty to bezsens - w tej cenie można dostać HD6850 - szybsze i chłodniejsze niż GTX550Ti.Zależy o której HD6850 mówisz i o której wersji GTX550 Ti ale fakt z tych dwóch generalnie lepiej HD6850 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 3 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2011 (edytowane) teoretycznie pomiędzy 9600GT a HD6850 jest 30 watów różnicy, więc jeśli zasilacz utrzymał 9600GT to HD6850 też powinien, ale jeśli i tak zamierzasz modyfikować konfig to wymiana zasilacza i tak ciebie czeka :wink: a ogólnie ceny graf są przegięte przez słabą złotówkę :razz: Edytowane 3 Października 2011 przez TSRules Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackMachine Opublikowano 3 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2011 Nie bierz tego Corsaira bo to nic ciekawego. Jego moc na linii +12 V to coś w okolicach 330W, a więc sporo mniej niż sugeruje nazwa. Efekt jest taki, że niedługo znowu będziesz musiał wymieniać zasilacz. Kup lepiej Thermaltake Litepower 450W, a jako kartę weź HD6850 od Gigabyte. Nie kupuj jednak w komputroniku, gdyż sklep ten ma ceny z kosmosu. Dobrymi i względnie tanimi sklepami są techplanet.pl, morele.net, agito i proline. Krótko mówiąc kup tam gdzie będzie najtaniej. Zaoszczędzisz co najmniej kilkadziesiąt zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...