dadziuk Opublikowano 3 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2011 (edytowane) Witam, jakiś czas temu kupiłem sobie dysk wd green 1TB to przechowywania zdjęć. Chciałem dzisiaj obejrzeć jakieś stare zdjęcia i moim oczom ukazał się taki widok. Dysk po podłączeniu do lapka przed usb 2.0 pyta się o skanowanie dysk i naprawę błędów, jednak to nic nie daje. Dopiero skanowanie przed chkdsk ( esata i przy botowaniu xp na starym komputerze) daje rade naprawić trochę zdjęć jednak też nie wszystkie :mur: Ma ktoś jakieś pomysły co może być tego przyczyną? Edytowane 3 Października 2011 przez dadziuk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bender83 Opublikowano 3 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2011 Wcześniej było dobrze? U mojej dziewczyny w kompie jest coś skaszanione z USB (nie chce mi się tego trupa naprawiać i tak na dniach będzie miała nowy) i podczas kopiowania zdjęć z aparatu występuje identyczny objaw. Jak zdjęcia zgram u siebie i dam jej na penie albo dysku to jest ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dadziuk Opublikowano 3 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2011 Wcześniej nie zauważyłem nic takiego, przed port obok tygodniowo kopiuje ~20Gb zdjęć przez czytnik i nigdy nie miałem z tym problemów. Może kupić kontroler esata expresscard hmm.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bender83 Opublikowano 3 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2011 Jak masz możliwość to podłącz najpierw do jakiejś stacjonarki bezpośrednio, nie przez USB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dadziuk Opublikowano 4 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2011 Najprawdopodobniej jest coś z usb, kupiłem dzisiaj kontroler esata expresscard i wszystko wróciło do normy :) Transfer też bardzo się poprawił, nie rozumiem dlaczego od razu go nie kupiłem, tylko męczyłem się w z usb... :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...