koti79 Opublikowano 4 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2011 Zastanawiam się nad zakupem małego netbooka eeepc 1215n dla mojej lubej. Chciałbym kupić go bez systemu, i dokupić win7 osobno. Wiem że tak będzie drożej, ale chcę za wszelką cenę uniknąć tego całego crapu który preinstalują na laptopach. Czy jeżeli zakupię windows 7 u jakiegoś polskiego dystrybutora, to jest możliwość zainstalowana go na netbooku bez napędu DVD? Wiem że M$ oferuje oprogramowanie również jako plik ISO i wydaje sie to naturalnym rozwiazaniem dla netbookow Problem w tym że taka licencja w microsoft store kosztuje 199$, podczas kiedy można kupić normalną wersję pudełkową win7 za nieco ponad 300 pln Sent from my HTC Wildfire S A510e using Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deathray Opublikowano 4 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2011 A co za problem stworzyć iso z oryginalnego nośnika i zrobić bootowalnego pendrive? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koti79 Opublikowano 4 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2011 Teoretycznie nie ma. Zanim jednak kupię system za 350 płn to chciałbym mieć pewność że to działa. Czy płytki winowsa nie są zabezpieczone przed tym ? Czy w świetle licencji jest to legalne ? Sent from my HTC Wildfire S A510e using Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 4 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2011 tak, ms sam udostepnia program do tego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koti79 Opublikowano 4 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2011 tak, ms sam udostepnia program do tego. Do zrobienia image czy do przygotowania usb pod instalację ? To drugie to znam ale to pierwsze to byłoby dla mnie novum Sent from my HTC Wildfire S A510e using Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 4 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2011 Znalazłeś gdzieś asusa bez systemu, czy przymierzasz się do procedury zwrotu OEM? Pytam, bo też przymierzam się do takiego zakupu a tego, co chcę kupić nie widziałem nigdzie bez OS. PS. Zakładając, że netbook to netbook, po co windows? Są przynajmniej 3 distra linuxa świetnie wspierane, z softem w pakietach, na które jest wszystko, czego typowo używa się na netbookach. I wszystkie 3 będą lepiej chodzić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koti79 Opublikowano 4 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2011 (edytowane) Na allegro widziałem jakieś 2 tygodnie temu. Linux odpada. To komputer dla mojej lubej. Jak coś nie będzie działać to z windowsem sobie szybciej poradzę niż z linuxem. Jakbym kupował dla siebie to może jeszcze bym się zastanowił :-) Sent from my HTC Wildfire S A510e using Tapatalk Edytowane 4 Października 2011 przez koti79 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukIT Opublikowano 4 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2011 Możesz jak najbardziej kupić netbooka i system osobno nie będziesz miał żadnych problemów z instalacją, ja na moim EEEPC właśnie tak nie raz już Win7 instalowałem. Jeżeli będziesz zainteresowany podeślę Ci link do strony z opisem krok po korku. To bardzo prosta procedura. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...