Skocz do zawartości
Dziomek1PL

Problem z sterownikami karty graficznej NVIDIA GeForce 9800 GT 1 GB

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ^_^ , jestem tu nowy ale postaram się przedstawić mój problem jak najlepiej. Więc mam problem związany z kartą graficzną NVIDIA GeForce 9800 GT 1 GB.A to ponieważ postanowiłem aktualizować sterowniki w ustawieniach zaawansowanych płyty głównej w systemie Windows 7, i gdy restartowałem komputer, monitor zaczął wyświetlać Brak sygnału HDMI. Prubowałem uruchamiać komputer wiele razy, odłączyć zasilanie i podłączyć monitor pod inne porty lecz nic to nie dało. Karta jest chłodzona oddzielnym wiatraczkiem więc widać że ma zasilanie ponieważ wiatraczek się kręci. Nie wiem co mogę jeszcze zrobić w tej sytuacji więc mam nadzieje że mi podpowiecie co powinienem zrobić by przywrócić stare sterowniki. Z góry dziękuje za pomoc. :)

Edytowane przez Dziomek1PL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zanim zacznie się ładować Windows przyciskaj F8, wejdziesz w tryb awaryjny i wtedy odinstaluj sterowniki. Najlepiej jeszcze jak wejdziesz w menadżer urządzeń i wywalisz kartę graficzną (spokojnie po restarcie doda Ci na nowo :) )

• Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuje bardzo za pomoc, udało mi się uruchomić komputer i zainstalować orginalnie sterowniki. Lecz mam jeszcze 2 pytania. 1 czy powinienem podłączyć dodatkowy kabel zasilania do karty graficznej?. Ponieważ po uruchomieniu komputera pojawił mi się komunikat o treści : Ta karta graficzna Nvidia otrzymuje niedostateczna ilość mocy. Z tego względu jej wydajność została zmniejszona do poziomu umożliwiającego bezpieczne kontynuowanie działania. Aby rozwiązać ten problem należy upewnić się, że do karty zostało dołączone złącze zasilania. Wnioskując z tego komunikatu + instrukcji obsługi wychodzi na to że powinienem podłączyć dodatkowe zasilanie, ale oryginalnie odbierając komputer ze sklepu karta nie miała podłączonego kabla. Więc co powinienem zrobić w tej sytuacji?

2. Chciałbym kupić sobie Battlefield 3 jak tylko wyjdzie pełna wersja, ale mam problem z uruchomieniem Battlefield 3 BETA ponieważ pojawia mi się komunikat : Detected NVidia driver version 275.33; minimum version is 285.27; please update drivers on http://www.nvidia.com/drivers before playing the game. Ale nie chce ponownie popełnić tego same błedu i uszkodzić karty, czy to będzie bezpieczne gdy zainstaluje sterowniki z tej strony?

^^ dziękuje za pomoc!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Podłącz kabel zasilania wygląda on tak (prawdopodobnie jak nie miałeś podpiętego kabla, sterownik dał wyższe taktowanie i dlatego nie miałeś obrazu):

Dołączona grafika

2. pobierz spokojnie sterowniki z tej strony dla Twojego systemu, wszystko powinno działać, jeśli nie to wywalisz je tak jak pisałem post wyżej :)

Powodzenia! :)

Edytowane przez M1siek
  • Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi