Skocz do zawartości
Stanczu

Karta graficzna działa tylko w drugim pci-e

Rekomendowane odpowiedzi

Pozwolę sobie zdublować swojego posta z tematu o p5e bo tam chyba nikt nie zagląda.

"Panie i Panowie problemik mam

Sprzęt jak w podpisie, wkładam grafikę w w pierwsze gniazdo, karta pracuje, ale po którymś włączeniu karta trup. Brak obrazu itp. Wyjmuje/wkładam grafikę ponownie na miejsce i wszystko bangla jak należy. Problem rozwiązałem tymczasowo wpinając kartę w drugi slot i problem nie występował. Dokupiłem drugie 8800 i zarzuciłem sli według Tego tutoriala i wszystko śmiga. I znów to samo, co któreś uruchomienie kompa znów nie reaguje karta z podstawowego gniazda. Monitor podłączony jest pod druga kartę i ta normalnie pracuje, a pierwszej karty system nie wykrywa i tylko wiatrak idzie pełną mocą. Bios w płytce najnowszy.

Jakiś sugestie gdzie szukać przyczyny?

edyta: dodam że jak się zrobi ta sama operacje z pierwsza kartą (wyjąć/włożyć), lub co któreś losowe odpalenie kompa karta zaskakuje normalnie."

Dodam że drugą kartę już dawno wywaliłem i pracuje na jednej wsadzonej oczywiście w drugi slot gdzie działa bezproblemowo. Problem jest tego typu że przerabiam całą budę i nie zmieści mi się jakiekolwiek chłodzenie jak karta będzie siedzieć w drugim slocie;[

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi