qhash Opublikowano 5 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2011 (edytowane) Wie ktoś, gdzie można jeszcze dostać tą kartę? http://www.benchmark.pl/aktualnosci/Jednoslotowy_HD_5770_z_5_wyjsciami_na_monitor-30182.html albo innego producenta Edytowane 5 Października 2011 przez qhash Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeathTomahawk Opublikowano 5 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2011 A może: XFX Radeon HD 6770 z pięcioma miniDisplayPort | PurePC.pl ? Np. tutaj: http://www.komputronik.pl/product/135308/Sprzet_komputerowy/Podzespoly_PC/Radeon_6770_XFX_1GB_5xmDP_PCI_E_gra_HAWX.html Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prolog Opublikowano 5 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2011 IMO jeśli planujesz na takim 5770/6770 grać na 5 monitorach to odpuść, bo a) low detale albo simsy b) jednoslotowe chłodzenie umęczy GPU i Twoje uszy. A ogólnie to nie podałeś ani funduszy ani zastosowań, więc ciężko coś doradzić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qhash Opublikowano 6 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2011 (edytowane) IMO jeśli planujesz na takim 5770/6770 grać na 5 monitorach to odpuść, bo a) low detale albo simsy b) jednoslotowe chłodzenie umęczy GPU i Twoje uszy. A ogólnie to nie podałeś ani funduszy ani zastosowań, więc ciężko coś doradzić. Dzięki ale nie chodzi o granie, tylko o wyświetlanie 2D. Chodzi o kartę taka, żeby mało prądu żarła i była zimna, stąd padło na 5770 DeathTomaHawk dzieki za linka, to jest następca tego 5770 w prostej linii ;). Chyba na to się zdecyduję, z drugiej strony za 130 zł więcej jest już 6870, który też obsłuży 4 monitory, i 2 przez DVI... to już dwie przejściówki mniej muszę kupić. Rozmyślałem też o opcji 2 tanich kart na PCI-E, płycie z 2 x PCI-E i podpięcia przez 4 kable DVI do nich monitorów. Czy ktoś coś takiego stosował? Chodzi o wyśietlanie 2D jak wspomniałem, żadne granie. Wtedy mógłbym kupić karty pasywne. Edytowane 6 Października 2011 przez qhash Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prolog Opublikowano 6 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2011 (edytowane) Skoro tak to lepiej pomyśl o 5450, 5550 i 5570 oraz pochodnych. Było wiele "wielomonitorowych" konstrukcji z tymi GPU, a ich pobór energii to już naprawdę groszowe sprawy i cena atrakcyjna. @edit Eh problem znaleźć taką. Natomiast pomysł dwóch takich pasywnych maluchów jest dobry, a płyta może posiadać jakiekolwiek PCI-Express, bo obciążane wybitnie nie będą, a że to nie gry to przepustowość się nie liczy. Jak wygląda reszta konfiguracji? Edytowane 6 Października 2011 przez Prolog Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qhash Opublikowano 6 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2011 Skoro tak to lepiej pomyśl o 5450, 5550 i 5570 oraz pochodnych. Było wiele "wielomonitorowych" konstrukcji z tymi GPU, a ich pobór energii to już naprawdę groszowe sprawy i cena atrakcyjna. @edit Eh problem znaleźć taką. Natomiast pomysł dwóch takich pasywnych maluchów jest dobry, a płyta może posiadać jakiekolwiek PCI-Express, bo obciążane wybitnie nie będą, a że to nie gry to przepustowość się nie liczy. Jak wygląda reszta konfiguracji? No wlasnie 2 x 5450 pasywne to wydatek rzędu 250 zł, płytę mam Asus z 2 x pci-e, procek core i3 2100. stąd zainteresowanie dwoma kartami - tylko czy to na pewno zadziała ? zrobie sobie extended desktop w Windows 7? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tynio Opublikowano 16 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2011 ......jednoslotowe chłodzenie umęczy GPU i Twoje uszy. A ogólnie to nie podałeś ani funduszy ani zastosowań, więc ciężko coś doradzić. A miałeś tą kartę ? że napisałeś, co do głośności ?? Jak nie to bardzo się mylisz. Karta bardzo cicha (cichsza od kart referencyjnych) temperatury też nie są jakieś zabójcze Sters około 71-73C przy IDE około 51 do 53C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 16 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2011 No wlasnie 2 x 5450 pasywne to wydatek rzędu 250 zł, płytę mam Asus z 2 x pci-e, procek core i3 2100. stąd zainteresowanie dwoma kartami - tylko czy to na pewno zadziała ? zrobie sobie extended desktop w Windows 7? Jesli chcesz robić extended desktop pod windowsem mozesz miec tylko jedną karte ATI (NV tez ale tylko pod 7 chyba i to w SLI), przy matroxie mozna miec dwie karty (te najnowsze z serii M) Najlepiej brać tą hd6770 (6770 ma dp1.2 w dodatku seria hd6xxx ma zwiekszony limit pixeli do 16k, w przeciwieństwie do hd5xxx gdzie limit był 8k, wiec nie dalo sie zrobić konfiguracji 5x1 landscape 22" (8400x1050) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tynio Opublikowano 17 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2011 Jesli chcesz robić extended desktop pod windowsem..... w przeciwieństwie do hd5xxx gdzie limit był 8k, wiec nie dalo sie zrobić konfiguracji 5x1 landscape 22" (8400x1050) To co Ty na to powiesz ?? EYEFINITY 9 - 9450x1680 - nie możliwe proszę bardzo zapraszam oglądnąć filmik - Wszystko to na konfigulacji x4 925 asrock 890gx3 2x2gb ram hd5870 + 5770 + 5450 brak jakiej kolwiek karty HD6xxx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Serekzolty Opublikowano 17 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2011 a koledze nie chodziło czasem o jedną grafikę ?? bo Ty wymieniłeś aż 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 17 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2011 Tak się składa, kolego Tynio, że autorem tego filmu jest właśnie Maniakalny... 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 17 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2011 To co Ty na to powiesz ?? EYEFINITY 9 - 9450x1680 - nie możliwe proszę bardzo zapraszam oglądnąć filmik - Wszystko to na konfigulacji x4 925 asrock 890gx3 2x2gb ram hd5870 + 5770 + 5450 brak jakiej kolwiek karty HD6xxx Tak się składa, kolego Tynio, że autorem tego filmu jest właśnie Maniakalny... :lol2: tylko tam nie bylo extended desktop-a ;), tylko 3 desktopy połaczone autorskim softem przez biblioteki dll, filmu juz nie odpalisz na wszystkich (i nawet nie chodzi o to ze jest za szeroko) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tynio Opublikowano 17 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2011 Tak się składa, kolego Tynio, że autorem tego filmu jest właśnie Maniakalny... No widzisz tam był inny nik przy filmie więc nie wiedziałem :rolleyes: Ale wracając do tematu to właśnie przez ten film zasugerowałem się, że można bez problemu uzyskać większą rozdzielczość. Widać jednak, że myliłem się byłem przekonany, że 3 karty są potrzebne tylko do podłączenia większej ilości monitorów. To przy okazji mam pytanie do kolegi Maniakalnego Czy mając w karcie 5770 2xdvi oraz 1xmini displayport mogę podłączyć 3 monitowy ? (jak tak to, w jaki sposób - nie biorę pod uwagę aktywnych przejściówek) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeathTomahawk Opublikowano 17 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2011 (jak tak to, w jaki sposób - nie biorę pod uwagę aktywnych przejściówek) Proponuję poczytać dlaczego potrzebne są aktywne przejściówki i sprawdzić specyfikację karty w internecie. Sam sobie odpowiesz na pytanie. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 30 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2011 No widzisz tam był inny nik przy filmie więc nie wiedziałem :rolleyes: Ale wracając do tematu to właśnie przez ten film zasugerowałem się, że można bez problemu uzyskać większą rozdzielczość. Widać jednak, że myliłem się byłem przekonany, że 3 karty są potrzebne tylko do podłączenia większej ilości monitorów. To przy okazji mam pytanie do kolegi Maniakalnego Czy mając w karcie 5770 2xdvi oraz 1xmini displayport mogę podłączyć 3 monitowy ? (jak tak to, w jaki sposób - nie biorę pod uwagę aktywnych przejściówek) aktywna przejsciowka na DSUB 40zł (wiec czy to taki duzy wydatek?) na DVI/HDMI 90zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...