Skocz do zawartości
Fallout

Thermaltake Volcano 7+ - Czy ten wentylator jest dobry??

Rekomendowane odpowiedzi

Mam zamiar zmienc sobie chłodzenie mojego CPU... obecnie mój p4 2,4 jest chłodzony przez wentylator intela box... ostatnio zrobilo sie bardzo cieplo i temp. proca tez wzrosła... nie wiem czy warto mi kupować nowy wentylator ale wolałbym się zabezpieczyć bo zapewne niedługo tez będę bawił się w OC...... mam na oku Thermaltake Volcano 7+ czy to dobry wentylator i warty swojej ceny??? Potem mam zamiar kupic sobie karte graficzną tylko nie wiem co kupic pierwsze czy karte czy wentyl??:) PS. na razie wszystkie gry chodzą mi super mimo słabej k. graficznej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ej no sorry na prawde ale nie wydaje mi sie zeby ludzie mieli takie pytania jak ja.. moze i lamerskie ale np. "co najpierw wentyl czy k.graficzną" jeszcze raz sorry to już sie nie powturzy.. i jezeli mozecie to prosiłbym o dalsze odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TU masz porównanie coolerków dla AMD(dla PIV nie chciało mi się szukać). Jak widać V7+ klasuje się w ścisłej czołówce. Niestety jest on głośny w trybie High(tam masz opis). Jeśli nie będziesz kręcił procesorka to nie widze sensu wymiany standardowego boxowego coolerka(no chyba, że masz temperaturki powyżej 50C, ale to można załatwić dająć do obudowy kilka wentylków). Co do grafy to jeśli chcesz wymienić na wmiarę dobrą, to jest to dość duży koszt(ok.800zł).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1) To nie wentylator ( wentylator jest tylko czescia calosci ) ale cooler.

2) Tak to dobry wybor choc nie uzywalem ale braciak go ma i jest zadowolony, w zasadzie to jest wart swojej ceny jest starannie wykonany, i ma b.dobra wydajnosc

3) Proponuje ci odwiedz opcje szukaj ( wystarczylo wpisac volcano 7+ i by wyskoczylo ci cos kolo 823 tematow zawerajacych te slowa wiec napewno bys cos znalazl ) i na google tez pelno recenzji jest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak a ja ze swojej strony dodam tylko ze jestem zadowolony z wydajnosci tego coolera w trybie med(tez do cichych nie nalezy) a co chlodzi?

jak w podpisie temp 45 stopni w full stres

Pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeginasz pale.

SZUKAJ

Nie trudno sie nie zgodzic..

SZUKAJ BO O VOLCANO &+ jest bardzo w <span style="color:red;">[ciach!]</span> duzo danych i postow :P

Len smierdzacy :P :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...