deek Opublikowano 5 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2011 Witam Mój problem polega na uzyskaniu połączenia 1gb/s , po krótce przedstawię swój problem .Posiadam neta z TP neo 10mb/s ,router tp link w8910G +plus kable thomson kategori 6 obsługujące prędkość 1gb/s. Wszystko to jest połączone ,sygnał od tp do routera- od routera do pc (posiadam karte sieciową która obsługuje 1gb.s) oraz z routera do PS3.W opcjach karty sieciowej w zakładce szybkość i dupleks zaznaczyłem 1gb/s pełny dupleks no i niestety dalej mi pokazuje 100mb/s co może być przyczyną ?? Zależy mi żebym miał to 1gb/s ponieważ chce stremować sobie filmy w full hd z pc do ps3 aby nie było żadnych ścin.Proszę o pomoc i z góry dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 5 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2011 Do fullHD 100mbit styknie z duuuużym zapasem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deek Opublikowano 5 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2011 mylisz się 100mb/s nie starcza bo nie raz ciał mi się film ponieważ zapełniał się bufor - więc musze mieć to 1gb/s . Pomoże ktoś ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wreq Opublikowano 5 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2011 Pewnie router nie puszcza więcej niż 100Mbps... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deek Opublikowano 5 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2011 troche szkoda :( no nic dzięki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 5 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2011 To że ci "zestawi" 100mbit wcale nie oznacza że fizycznie tyle wyciągniesz :) To tylko określenie standartu transmisji - 11mbit/sek też pokaże jako 100mbit. Analogicznie jest z 1gbit. Z resztą luknij sobie tabelkę na końcu wiki ... No chyba że chcesz oglądać nieskompresowane HDTV. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 5 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2011 100 megabit nie starczy do full hd? daj jakies info z jakiegos filmu co Ci sie tnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deek Opublikowano 5 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2011 w tej chwili nie pamiętam ale było takich kilka momentów np avatar full hd że po jakimś czasie klatkowało , dopiero jak zapałzowałem odczekałem te 2 min i szło dalej za jakiś czas znowu. Z filmami 720p tak sie nie dzieje, no chyba że włącze dts ale nie zawsze. Ale o 1080p i dts moge zapomnieć poprostu nie wyrabia :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 7 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2011 Jeżeli zaczyna ciąć dopiero przy włączeniu DTS to IMO nie wyrabia sprzęt odtwarzający, nie sieć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 7 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2011 Można oczywiście na próbę połączyć bezpośrednio komputer strumieniujący z PS3. Skonfigurować połączenie i testować. Będzie wiadomo czy warto zainwestować w switch lub router ze switchem gigabitowym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 7 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2011 Oczywiscie ze 100mbit styka swiat i ludzie Ogladalem wlasnie avatara z obrazu BR i wszystko smigalo... Router WRT54GL wiec jak widac zwykla setka Zobacz zuzycie procka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rbtck1 Opublikowano 8 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2011 Dodam od siebie że wystarczy nawet '54mbit' Strumieniuje BR z PC do TV poprzez link dwóch routerów WiFi, nigdy nic mi nie przycięło Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...