Skocz do zawartości
majcho

OCZ 550W Fatal1ty brak kabli modularnych

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich

W dniu wczorajszym mój Pentagram PSF 430 odszedł z wielkim hukiem i w chmurze dymu do krainy zapomnienia, na szczęście nie zabrał ze sobą nic więcej :lol2:

Na szybko wczoraj kupiłem w jednym z portali aukcyjnych OCZ 550W Fatal1ty, niestety bez kabli modularnych, sądziłem, że nie będzie problemu z zakupieniem, no i myliłem się.

Czy jest możliwość dokupienia ich oddzielnie?Może ktoś z Was posiada takowe? Ewentualnie czy jest możliwość dorobienia ich, lub dokupienia jakiś zamienników?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Można takie kable dorobić np u darmacza z PCLaba i wielu innych moderów zajmujących się sleevingiem. Problem w tym, że musisz mieć wiedzę na temat tego, które piny w zasilaczu za co odpowiadają, bo z tym bywa różnie. Sam koszt też będzie wysoki, bo taniochy raczej nikt nie klepie, więc może lepiej poszukać kabli albo niesprawnego ModXStream. IMO pomysł miałeś głupi :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Można takie kable dorobić np u darmacza z PCLaba i wielu innych moderów zajmujących się sleevingiem. Problem w tym, że musisz mieć wiedzę na temat tego, które piny w zasilaczu za co odpowiadają, bo z tym bywa różnie. Sam koszt też będzie wysoki, bo taniochy raczej nikt nie klepie, więc może lepiej poszukać kabli albo niesprawnego ModXStream. IMO pomysł miałeś głupi :P

IMO masz racje, pomysł głupi :mur: Ech, życie jest piękne, zostałem ze spalonym pentagramem, w drodze jest ocz bez kabli, dobrze, że chociaż został mi stary thinkpad r40.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozejrzyj się w sklepach elektronicznych za wtykami i dosztukuj kable z tej spalonej zasiłki - nie widzę najmniejszego problemu. Jeżeli nie uda Ci się złapać wtyków, zawsze można kable wlutować prosto w płytkę zasilacza.

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozejrzyj się w sklepach elektronicznych za wtykami i dosztukuj kable z tej spalonej zasiłki - nie widzę najmniejszego problemu. Jeżeli nie uda Ci się złapać wtyków, zawsze można kable wlutować prosto w płytkę zasilacza.

Powiem szczerze, że dziś przyglądałem się spalonej zasiłce, dodatkowo ściągnąłem manuala ze strony ocza z kolejnościa i opisem poszczególnych pinów. Ocza będę miał w poniedziałek, a przez weekend jeszcze poszukam oryginałów, jeśli nie dostanę, to mam nadzieję, przy waszej pomocy może coś zmontuję :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj dotarł ocz, dzięki sugestii KHOT-a kable dorobiłem sam, jeden wtyk 6 pinowy

dokupiłem, 2-gi 5 pinowy(jeden pin dorobiłem) zabrałem z spalonego pentagrama. Przydał sie manual ze strony ocza i opis na samej zasiłce.

Po podłączeniu nic nie wybuchło, wszystko działa jak należy :banana:

Edytowane przez msnolan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi