majcho Opublikowano 7 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2011 Witam wszystkich W dniu wczorajszym mój Pentagram PSF 430 odszedł z wielkim hukiem i w chmurze dymu do krainy zapomnienia, na szczęście nie zabrał ze sobą nic więcej :lol2: Na szybko wczoraj kupiłem w jednym z portali aukcyjnych OCZ 550W Fatal1ty, niestety bez kabli modularnych, sądziłem, że nie będzie problemu z zakupieniem, no i myliłem się. Czy jest możliwość dokupienia ich oddzielnie?Może ktoś z Was posiada takowe? Ewentualnie czy jest możliwość dorobienia ich, lub dokupienia jakiś zamienników? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prolog Opublikowano 7 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2011 Można takie kable dorobić np u darmacza z PCLaba i wielu innych moderów zajmujących się sleevingiem. Problem w tym, że musisz mieć wiedzę na temat tego, które piny w zasilaczu za co odpowiadają, bo z tym bywa różnie. Sam koszt też będzie wysoki, bo taniochy raczej nikt nie klepie, więc może lepiej poszukać kabli albo niesprawnego ModXStream. IMO pomysł miałeś głupi :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majcho Opublikowano 7 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2011 Można takie kable dorobić np u darmacza z PCLaba i wielu innych moderów zajmujących się sleevingiem. Problem w tym, że musisz mieć wiedzę na temat tego, które piny w zasilaczu za co odpowiadają, bo z tym bywa różnie. Sam koszt też będzie wysoki, bo taniochy raczej nikt nie klepie, więc może lepiej poszukać kabli albo niesprawnego ModXStream. IMO pomysł miałeś głupi :P IMO masz racje, pomysł głupi :mur: Ech, życie jest piękne, zostałem ze spalonym pentagramem, w drodze jest ocz bez kabli, dobrze, że chociaż został mi stary thinkpad r40. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KHOT Opublikowano 7 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2011 Rozejrzyj się w sklepach elektronicznych za wtykami i dosztukuj kable z tej spalonej zasiłki - nie widzę najmniejszego problemu. Jeżeli nie uda Ci się złapać wtyków, zawsze można kable wlutować prosto w płytkę zasilacza. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majcho Opublikowano 7 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2011 Rozejrzyj się w sklepach elektronicznych za wtykami i dosztukuj kable z tej spalonej zasiłki - nie widzę najmniejszego problemu. Jeżeli nie uda Ci się złapać wtyków, zawsze można kable wlutować prosto w płytkę zasilacza. Powiem szczerze, że dziś przyglądałem się spalonej zasiłce, dodatkowo ściągnąłem manuala ze strony ocza z kolejnościa i opisem poszczególnych pinów. Ocza będę miał w poniedziałek, a przez weekend jeszcze poszukam oryginałów, jeśli nie dostanę, to mam nadzieję, przy waszej pomocy może coś zmontuję :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majcho Opublikowano 10 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2011 (edytowane) Dzisiaj dotarł ocz, dzięki sugestii KHOT-a kable dorobiłem sam, jeden wtyk 6 pinowy dokupiłem, 2-gi 5 pinowy(jeden pin dorobiłem) zabrałem z spalonego pentagrama. Przydał sie manual ze strony ocza i opis na samej zasiłce. Po podłączeniu nic nie wybuchło, wszystko działa jak należy :banana: Edytowane 10 Października 2011 przez msnolan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KHOT Opublikowano 10 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2011 No widzisz, gratz! :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majcho Opublikowano 10 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2011 No widzisz, gratz! :) Tak na marginesie to dzięki :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majcho Opublikowano 26 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2011 Kable do podłączenia grafiki również już zostały dorobione, z 2 przejściówek 6pin na molex. Temat do zamknięcia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...