coltri Opublikowano 7 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2011 Mam zasilacz jak w tytule, reszta sprzętu to Phenom II 965, nvidia gtx 570, 2x2gb ddr2, 2x hdd, 1x ssd, karta muzyczna creative sb xfi. Podczas grania w Crysisa 2 na ultra detalach, komp się wyłącza. Jak się wyłączy to słychać takie popiskiwanie przez kilka sekund. Muszę poczekać kilkanaście sekund żeby się ponownie włączył. przy słabszych detalach komp się nie wyłącza. Jak gram w battlefield bad company 2 w muliti to wszystko działa tylko wyłączając komputer od razu po skończonej grze słychać przez kilka sekund popiskiwania. Temp. procka ok. 50 stopni a karty graf 70 stopni nie są więc za duże. Stawiam na zasilacz że jest za słaby ale zamin go wymienię chciałem się Was poradzić, co może powodować wyłaczanie kompa przy pełnym obciążeniu ? pzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gerlath Opublikowano 7 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2011 Ale po prostu wyłącza? bez bsod-a, nawet czasami?, bez jakiegoś zacięcia, rozkraczenia grafiki na ekranie tylko po prostu wyłącza? Jeżeli tak robi, szczególnie po jakimś czasie ostrego grania to obstawiam awaryjne wyłączenie zasilacza z powodu za wysokiej temperatury. Z tego co pamiętam te zasilacze są testowane w temp pokojowej- tzn mają dawać te 600W kiedy na wlocie powietrza do zasilacza jest 20stopni. Jeżeli zasilacz jest na górze to na wlocie masz dużo więcej- przy ostrym graniu zapewne ponad 40. Jaka wentylacja? Ew może zasilacz się kończy- nawet pomimo tych wszystkich warunków to i tak ten zestaw powinien uciągnąć... Najprościej byłoby przetestować zestaw z jakimś pewnym zasilaczem. Jeżeli zasilacz masz na górze to ew wyciągnij go z obudowy i postaw na niej zasilacz na boku(kable powinny wystarczyć) i pograj- jeżeli będzie ok to znaczy że się przegrzewa i trzeba mu zapewnić lepsze warunki pracy. Jeżeli wyłączenia nadal będą się powtarzać to albo zasilacz się kończy albo jakiś problem, z grafiką na przykład(aczkolwiek wątpię) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coltri Opublikowano 7 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2011 żadnych zacięć, artefaktów, nic, wszystko gra jak należy i nagle jakby prądu zabrakło i w dodatku nie chce od razu ruszyć tylko trzeba chwilę poczekać jakby musiał ostygnąć ? dlatego obstawiam zasilacz. Zmieniłem mu teraz położenie zobaczymy czy to pomoże. W pokoju jest temp. ok 21 stopni ale fakt wewnątrz obudowy z pewnością znacznie cieplej. zasilacz jest na dole ale może ciągnąć powietrze z grafy a gtx 570oc potrafi nieźle grzać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gerlath Opublikowano 9 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2011 Jeżeli zasilacz masz na dole to powinien być obrócony wentylatorem do dołu i ciągnąć powietrze spod obudowy. Z Twojej wypowiedzi wnoszę iż był założony odwrotnie. Wszystkie podane przez ciebie oznaki wskazują na przegrzewanie zasilacza i awaryjne włączenie zabezpieczenia przed przegrzaniem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 9 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2011 Zasilacza na odwrót nie założysz bo śrubki nie będa pasować w rozstaw otworów w budzie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 9 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2011 Kwazor, pierwszy lepszy szajs ma podwójne otwory, pozostawia w tej kwestii wybór użytkownikowi Aerocool PGS VS-9 • ProLine.pl Najlepszy Internetowy Sklep Komputerowy Wrocław Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gerlath Opublikowano 9 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2011 Zasilacza na odwrót nie założysz bo śrubki nie będa pasować w rozstaw otworów w budzie... Jak już wspomniano bywa różnie- większość ma uniwersalne otwory.Mówiłem w oparciu o ostatnią wypowiedź twórcy tematu- z której wg mnie coś takiego wynika. Ja już nic nie zakładam, po tym jak na moje wyjaśnienie dot montażu zasilacza cyt "Wtykasz odpowiednie wtyczki w zasilaczu w pasujące gniazda płyty " kuzyn(po technikum el-mech)oprócz zwykłych wtyczek wpiął małego moleksa w jeden z rzędów pinów usb "Bo mówiłeś że w pasujące " ... Tylko dwie rzeczy są nieskończone... jak mawiał pan Albert. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coltri Opublikowano 9 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2011 zasilacz był włożony prawidłowo zasysał powietrze z dołu obudowy. próbował odwrotnie tak dla sprawdzenia - nic nie pomogło. Zamówiłem już nowy 850W jak przyjdzie to zrobię test i dam znać. dzięki za odpowiedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gerlath Opublikowano 10 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2011 Jezeli zasilacz zasysał powietrze spod obudowy i się wyłączał przy takim zestawie to albo ten zasilacz jest uszkodzony albo to nie on jest problemem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coltri Opublikowano 12 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2011 zasilacz 850W w obudowie :) wszystko chodzi jak należy, Crysis2 na ultra detalach śmiga aż miło, nic się nie wyłącza. Sprawa się rozwiązała - winny zasilacz. Pozdrawiam wszystkich. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...