Skocz do zawartości
wysota

Sterowniki ekranu AMD...

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Oto moje zestawienie pc:

Gigabyte 870A

Amd Phenom II x4 955 3,2 GHz

4 GB Ram

Vertex 3d Radeon 6870

Zasilacz xfx 450W

Gnius 4500

LG E2260v

Windows 7 32 bity

A mój problem wygląda tak że jak chce włączyć jakąś grę to zazwyczaj wyskakuje mi błąd że program został działać albo komunikat ,,Oprogramowanie Ekranu przestało działać, ale wróciło do normy" jeszcze na niektórych grach bywa tak że jest zanik dźwięku tak jak by był ale przyciszony. Co może być tego powodem? Wszystkie sterowniki są aktualne. Proszę o pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Windows zainstalowany od nowa po zmianie podzespołów? Udostepnij nam screena z programu HWmonitor, cpuz i gpuz podczas obciazenia np furmarkiem, 3dmarkiem...

Komunikat ktory Ci sie wyswietla najczesciej wyskakuje gdy karta graficzna jest zbyt mocno podkrecona lub przegrzewa sie.

Oba kable od zasilania k. grficznej podlaczone?

Odnosnie dzwieku mozesz miec zle ustawienia, np wlaczony tryb 7.1 zamiast 5.1 poszukaj w ustawieniach dzwieku w widnowsie.

Edytowane przez GeMtin1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jednak grafika się grzeje ;/ poniżej ss w stanie spoczynku i podczas obciążenia, po pewnym czasie aktywność osiąga 97 % a temperatura ok 80 stopni i wyskakuje komunikat. Tak windows był wgrywany na nowo, czy jest możliwość że to może być spowodowane że jest to wersja 32 bitowa? I oba kable są podłączone do grafiki.

post-188703-0-60264200-1313935824_thumb.jpg

post-188703-0-83036100-1313935846_thumb.jpg

Edytowane przez wysota

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jednak grafika się grzeje ;/ poniżej ss w stanie spoczynku i podczas obciążenia, po pewnym czasie aktywność osiąga 97 % a temperatura ok 80 stopni i wyskakuje komunikat.

Jeżeli taktowania są standardowe, to cooler musi źle przylegać do rdzenia, skoro grzeje się nawet w spoczynku.

Tak windows był wgrywany na nowo, czy jest możliwość że to może być spowodowane że jest to wersja 32 bitowa? I oba kable są podłączone do grafiki.

Wersja 32 czy 64 nie powinna robić grom różnicy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Mam problem grami otóż po pewnym czasie gry wyskakuje mi komunikat : Sterowniki ekranu Amd przestały działać... Co może być tego przyczyną grafika się nie grzeje temperaturę utrzymuje w normie, sterowniki są aktualne

oto moje zestawienie:

Gigabyte 870A

Amd Phenom II x4 955 3,2 GHz

4 GB Ram

Vertex 3d Radeon 6870

Zasilacz xfx 450W

Gnius 4500

LG E2260v

Windows 7 64 bity

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sprzęt oddałem do serwisu i jest sprawny jedyny problem jaki był to ustawienia biosu, a błąd nadal się pojawia co może być przyczyną?? A co do goldmemory jak możesz to podaj link do działającej wersji pod win7 64

Edytowane przez wysota

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sprzęt oddałem do serwisu i jest sprawny jedyny problem jaki był to ustawienia biosu, a błąd nadal się pojawia co może być przyczyną??

Zabawne, bardzo zabawne. Nic nie jest przyczyną. Przecież jedyny problem to ustawienia biosu. Po przetłumaczeniu chodzi o to, że serwis nic nie zrobił ale zarobił.

A co do goldmemory jak możesz to podaj link do działającej wersji pod win7 64

Goldmemory odpala się z bootowalnego pendrive lub cd-romu. Nawet jeśli jest wersja pod win7 64 to nie warto jej szukać. Takie testy przeprowadza się z dosowego programu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi