Makchiavelli Opublikowano 9 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2011 Potrzebuje kupić dekoder do odbioru naziemnej telewizji cyfrowej. Troche poczytalem o tym ale mam mętlik w głowie. Mam stary telewizor CRT, kiedys był do niego podpięty dekoder Cyfry+, jest więc odpowiednie wejscie, bodajze EURO/SCART, potrzeba tez jakis MPEG4 zeby mial, ale ojcu ktory jest inwestorem nagadano ze sa najtansze dekodery po 170zl, ale lepiej kupic za 280zl bo jest podejscie pod karte telewizji satelitarnej. Wg mnie to glupota, jak dla mnie potrzeba taki dekoder zeby mozna bylo ogladac ta telewizje naziemna, musi byc tez zgodny z jakimis normami ustawowymi jezeli chodzi o ta telewizje, bo jak nie jest to za jakis czas sie cos zmieni i mozna stracic dzwiek gdyz dekoder nie bedzie mial jakiejs tam funkcji, moze chodzi o dolby digital? Jest w pieron tych dekoderow, niektore firmy znane a inne nijakie, potrzebowal bym cos do 200zl, mysle ze za ta cene kupi spokojnie? Jezeli ktos ma czas to prosze o rade. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Simonn Opublikowano 2 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2012 (edytowane) Polecam Wiwe HD50 (ma fajny pilot, fluorescencyjny - 'świeci w nocy ;p') i ciekawe rozwiązanie ze SCARTem, z wyższej półki TV NOT ONLY TV LV6TBOXHD, tu minusem jest 'niefajny', mały pilot, i brak scarta w kąplecie, ale nie ma z tym problemów, wiwy 3 przerobiłem zanim trafiłem na działającą, teraz w domu, notonlytv ma przynajmniej w moim przypadku lepszy wbudowany dekoder(?) mpeg4 znajduje programy 'od reki' czego nie moglem powiedziec do pewnego czasu o wiwie której ciągle był za słaby sygnał, teraz działają oba ;-) PS. Lepiej późno niż wcale troche stary temat ale mam nadzieje, że ktoś jeszcze skorzysta ;p Edytowane 2 Stycznia 2012 przez Simonn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...