Odis Opublikowano 12 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2011 Witam! Chciałbym poznać opinię czy posiadam wystarczające parametry neta by podnieść sobie Neostradę TP do 20 mb/s. Oto parametry: Router: TP-LINK TD-W8901G Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 12 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2011 Downstream masz 20Mb+, upstream jest taki, jak dla opcji 20 (20/1). Nie wiem jak z SNR, aczkolwiek sugerowałbym, że raczej tak :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SubMaFioZo. Opublikowano 14 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2011 Witam, ja mam dosłownie niemalże identyczne parametry i mam 20mb/s z czego tak naprawdę jest przepustowość rzędy ~17,5mb/s pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Monterolo Opublikowano 15 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2011 Też mam niemalże identyczne parametry i działa mi w okolicy 17 mbit, lecz przy użyciu odpowiedniego sprzętu w którym można regulować snr margin, można sobie tą prędkość jeszcze trochę podkręcić ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 15 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2011 Mój zestawik nie pozwala na regulację SNR. Generalnie download waha się od 15.5 do 17Mb w zależności od widzimisię TP (synchronizacji). Na początku miałem zawsze pomiędzy 18.5 a 19Mb, potem coś zwalili. W tej chwili to wypada tak: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...