Skocz do zawartości
Boruteczko

Przesiadka na LGA1155 z

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie.

Premiera wyczekiwanego Buldozera (szczególnie pobór energii!!) zmusiła mnie do zrewidowanie poglądów, choć zarzekałem się - nigdy więcej Intela. :mur:

"Wybór" oczywiście padł na i5 2500k/2600k.

Pytanie o płytę, co radzicie? Polecano mi te od Gigabyte na Z68 (bardziej dopracowane biosy). Czy Gigabyte GA-Z68X-UD4-B3 / GA-Z68XP-UD3 będzie dobrym wyborem (rev 3 ma sloty PCI nadal w tym samym miejscu, co rev 1?)? Asusom brakuje PS/2, kiepsko umiejscowione PCI, Asrock trudno dostępny.

Pamięć - tutaj wchodzą w grę kości 2 x 4 GB, brałem pod uwagę ten RAM.

No i jeszcze kwestia chłodzenia. Czy Noctua NH-U12P zmieści się na Gigabyte GA-Z68X-UD4-B3 / GA-Z68XP-UD3?

Proszę o radę.

Edytowane przez Boruteczko
  • Upvote 1
  • Downvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba cos sie w jakiejs hurtowni walnelo z cenami, ale moze tego gigusia z ssdkiem ?

Gigabyte GA-Z68XP-UD3-ISSD Intel Z68 - Płyty główne - Gigabyte GA-Z68XP-UD3-ISSD Intel Z68 cena od 573.51zł

przy 600 to jest naprawde niezly deal.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba cos sie w jakiejs hurtowni walnelo z cenami, ale moze tego gigusia z ssdkiem ?

Gigabyte GA-Z68XP-UD3-ISSD Intel Z68 - Płyty główne - Gigabyte GA-Z68XP-UD3-ISSD Intel Z68 cena od 573.51zł

przy 600 to jest naprawde niezly deal.

Nie mieszkam w Polsce. U mnie niestety ten Gigabyte dużo droższy - 247 €. :shock: SSD mam zamiar kupić Crucial m4.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi