Rafalmag Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 Mam taki pomysł. Moglibyście wysłać tutaj swoje fotki shroudów. Albo chociaz opisy z czego zrobiliscie i jaki macie wzrost wydajnosci (spadek glosnosci) Nowicjusze (tacy jak ja) mogliby się trochę dowiedzieć i oszczędzic wam odpowiadania na wiele pytan ;) [update] Piszcie tez jakei chlodnice i od czego[/update] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 popieram sam za niedługo będę musiał takiego robić a za bardzo nie wiem jak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 Proponuje przykleić ten temat jak tylko się coś ruszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 Proponuje przykleić ten temat jak tylko się coś ruszy.no to niech się coś ruszy czemu nikt nie chce się podzielić swoimi doświadczeniami ze shouldami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafalmag Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 No tez, tak mysle, by ktos to przykleil, a moderator wywalil wszytkie opowiedzi (lacznie z moja) :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3T0N Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 oto moj shroud z mojej ŚP obudowy ;) wykonany z plexy otwory na wiatraki robilem za pomoca otwornicy montowanej na wiertarce - wycina sie bardzo przyjemnie calosc sklejana za pomoca kropelki troszke jeszcze zmodowalem wyglad tego shrouda - dodalem glue neony i efekt mozecie podziwiac na fotach nagrzewnica od kadetta pomalowana po bokach sprayem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 na ile puściłeś te wiatraki i czy chodzi to cicho?? a tak to spoko wygląda też chciałem glut ledy sobie na kompa zasadzić i widzę że na mojego przyszłego shrouda ten pomysł sie przyda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafalmag Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 A co to za chlodnica ? [najlepiej odpowiedz edytujac post] update: Dziekuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziober Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 na overclockers.com macie opisane step by step jak zrobic shrouda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maluszek Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 http://www.maluszek.radzisz.krakow.pl/case/case06.jpg http://www.maluszek.radzisz.krakow.pl/case/case10.jpg shroud zrobiony z regulaminu przeciwpożarowego - cienka aluminiowa blacha, wycięta zwykłymi nożyczkami, i skręcona na 4 śrubki. pozdrawiam M. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 ja wlasnie buduje sobie cos a'la b3ton bo mis ie wydaje najrozsadniejsze w moim przypadku ale mam takie pytanko czy jak umieszcze wentyle wewnatrz to wydajnosc spadnie?? (od razu powiem ze bedzie oczywiscie odpowiednio wyzszy) bo przykrecanie ich na wierzchu to troche nieestetyczne bo mam trochepomazane sprayem i wygladaja sredio zachecajaco :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthx Opublikowano 12 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2003 a to moja chlodniczka (typu "z zuka") w wersji beta (nie mam jeszcze zrobionego podswietlenia i nozek) wiatraki to 80x80 arthx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pilek Opublikowano 12 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2003 ja wlasnie buduje sobie cos a'la b3ton bo mis ie wydaje najrozsadniejsze w moim przypadku ale mam takie pytanko czy jak umieszcze wentyle wewnatrz to wydajnosc spadnie?? (od razu powiem ze bedzie oczywiscie odpowiednio wyzszy) bo przykrecanie ich na wierzchu to troche nieestetyczne bo mam trochepomazane sprayem i wygladaja sredio zachecajaco :) Pomaluj jeszcze raz całość a wygląd się zmieni :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 12 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2003 taaa ale wiesz to zawsze ladniej jak nic nie wystaje :D tylko nie wiem jak z wydajnoscia - jak sdla mnie nei powinno byc jakiegos drastycznego spadku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 12 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2003 no panowie piszcie czy sie oplaca robic shrouda, mam wentyle na nagrzewnice puszczone na 7V i nie wiem czy po zastosowaniu tego wynalazka jeszcze mi wzrosnie wydajnosc nagrzewnicy czyt. spadnie temp wody? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3T0N Opublikowano 12 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2003 no panowie piszcie czy sie oplaca robic shrouda, mam wentyle na nagrzewnice puszczone na 7V i nie wiem czy po zastosowaniu tego wynalazka jeszcze mi wzrosnie wydajnosc nagrzewnicy czyt. spadnie temp wody? wzrosnie wydajnosc nagrzewnicy , spadnie temperatura , bedzie ciszej , bo powietrze nie bedzie swiszcczec o finy shroud powoduje to , ze cale powietrze zassane przez wentyle MUSI przejsc przez nagrzewnice - nie rozchodzi sie na boki :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tHuNaR Opublikowano 12 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2003 Ja probowalem swoja z robic ze spieninego PCV - efekt mierny bo wzialem pewnie za grube 4mm, jeszcze sprobuje o grubosci 2mm albo 1mm, bardzo dobrze sie obrabia nozykiem do tapet, elastyczne i wytrzymale, podatne na klejenie. Pozdro P.S. Glosuje za przyklejeniem ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ituriel Opublikowano 12 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2003 Ja zamiast plexi uzylem drewnianej sklejki - ladnie mazniente na mosiezny metalic ;] 2x120x120x5V miodzio. W najblizszym czasie skombinuje cyfraka i w tym miejscu wlepie fotke ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finalcell Opublikowano 13 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2003 ja mam ze sklejki a pyt czym kleicie plexe oprucz kropelki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thical Opublikowano 13 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2003 Mam jak dla mnie bardzo wazne pytanie. Wiem ze bylo cos o tym ale w przypadku shrouda chyba nie bylo mianowicie : Jak puscic wentyle zeby zasysaly powietrze z nagrzewnicy czy dmuchaly na nagrzewnice ?? Dzieki za odp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3T0N Opublikowano 13 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2003 Mam jak dla mnie bardzo wazne pytanie. Wiem ze bylo cos o tym ale w przypadku shrouda chyba nie bylo mianowicie : Jak puscic wentyle zeby zasysaly powietrze z nagrzewnicy czy dmuchaly na nagrzewnice ?? Dzieki za odp. po prostu odwracasz wentyle w druga stone i tyle :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thical Opublikowano 13 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2003 Mam jak dla mnie bardzo wazne pytanie. Wiem ze bylo cos o tym ale w przypadku shrouda chyba nie bylo mianowicie : Jak puscic wentyle zeby zasysaly powietrze z nagrzewnicy czy dmuchaly na nagrzewnice ?? Dzieki za odp. po prostu odwracasz wentyle w druga stone i tyle :P hehe :arrow: nie o to mi chodzilo . Pytam czy lepiej zeby zassysaly - lepsza wydajnosc mniejszy temp. ? czy lepiej zeby dmuchaly - jak wyzej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thical Opublikowano 13 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2003 Jak masz np. u siebie B3ton - zasysaja czy dmuchaja na nagrzewnice wentylki ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczek Opublikowano 13 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2003 B3T0N ale mu nie chodzilo o to jak zrobic zeby wiatrak zasysal powietrze przez nagrzewnice, tylko czy to sie oplaca i czy nie lepiej zrobic nadmu<span style="color:red;">[ciach!]</span>acy. Ja zrobilem zasysajacy, gdyz mysle ze to jest zgodniejsze z prawami fizyki, cieple powietrze sie unosi i jest odsysane do gory. a z dołu nie moge niestety dac wentyli bo nagrezwnica stio na pojemniku z woda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthx Opublikowano 13 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2003 czym kleicie plexe oprucz kropelki ja kleilem glutoplazma :) jak to ktos ladnie okreslil wczesniej (rozpuszczone w rozpiszczalniku nitro kawalki plexy) arthx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artie Opublikowano 15 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2003 B3T0N ale mu nie chodzilo o to jak zrobic zeby wiatrak zasysal powietrze przez nagrzewnice, tylko czy to sie oplaca i czy nie lepiej zrobic nadmu<span style="color:red;">[ciach!]</span>acy. Ja zrobilem zasysajacy, gdyz mysle ze to jest zgodniejsze z prawami fizyki, cieple powietrze sie unosi i jest odsysane do gory. a z dołu nie moge niestety dac wentyli bo nagrezwnica stio na pojemniku z woda Wg mnie lepiej jak wieja na nagrzewnice, w koncu chodzi o to zeby schlodzic finy ktore ogrzewa woda. Na radiatory CPU czy GPU wentylatory dmuchaja a nie ssaja:) Ale jak kazdy moge sie mylic;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 15 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2003 u mnie nie ma roznicy czy webtyle wieja czy wyciagaja powietrze ale jak zrobie shrouda to najprawdpopodobniej ustawie na wyciaganie BTW w jakies odlegosci od nagrzewnicy najlepiej jest zamocowac wnetyle na shroudzie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jelen Opublikowano 15 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2003 z przed roku AXP 1600+@1866mhz (AGOIA 0220) dosyc fajny sposob z tacki na mieso witraki trzymaja sie lux! ,na zdjeciu 2x80x80. Obecnie nie uzywam bo 2x92x92 na obecnej chlodnicy wchodza na farta :D ,moze kiedys zrobie jak zamontuje WC pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witchhunter Opublikowano 15 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2003 Wg mnie lepiej jak wieja na nagrzewniceoba ustawienia nalezy sprawdzic dla konkretnej nagrzewnicy i przeplywu powietrza, porownujac zarowno wydajnosc jak i glosnosc. BTW w jakies odlegosci od nagrzewnicy najlepiej jest zamocowac wnetyle na shroudzie? jak najwiekszej (w granicach zdrowego rozsadku) i najlepiej nie mniejszej niz 25mm :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafalmag Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 Witchhunter pokaz swojego shroud'a :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...