aeMaeTH Opublikowano 14 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2011 Witam, Potrzebuję złożyć komputer do zadań biurowych: AutoCAD, Norma (działa na SQL) no i internet, rzecz jasna ;) Szef sknera i 800zł dał tylko, może naciągnę na 1000.. ale to uzasadnione jakoś musi być. Multimedia odpadają zupełnie, więc gpu zintegrowane w cpu lub na płycie mile widziane. Póki co wymyśliłem coś takiego: proc: i3-540 - 350zł ram: 4gb - 80zł płyta: asus p7h55-m lx - 255zł dysk: seagate 500gb - 155zł buda+zasilacz: 100zł RAZEM: 940zł, więc już jestem poza budżetem :/ Proszę o tańsze propozycje, może ze stajni AMD? Nie znam się na zielonych.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brachol Opublikowano 15 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2011 Przeczytaj post Gi3r3ka o Celeronie G540/Pentiumie G620 --> Zestawy Komputerowe Na... - PurePC.pl - Forum Dyskusyjne - strona 85 Na takim zestawieniu moglbys przyoszczedzic ~150 zl, ktore warto by zainwestowac np. w lepszy zasilacz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aeMaeTH Opublikowano 15 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2011 Dobra zasiłka jest przydatna jak komputer potrzebuje trochę napięcia na 12v, ale kiedy ma się tylko proca bez dodatkowej grafiki i cały komputer pobiera ~80W, a w szczycie nie przekracza 150W to zwykłe noname zasilacze radzą sobie całkiem dobrze ;) Szkoda mi dopłacać do zasiłki, która nie przekłada się bezpośrednio na wydajność całego komputera.. a g620 jest jednak słabszy od i3-540, chociaż fakt, że ceną mnie trochę kusi.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...