Skocz do zawartości
Nessay

Jak chłodzicie swoj pokoj (upał jest)

Rekomendowane odpowiedzi

ja mam pokoj od strony polnoscnej wiec da sie wytrzymac :twisted:

najgorzej jest jak ktos mi otworzy moj pokoj i zacznie walic do mnie gorace powietrze z innych pokojow , to automatycznie z mojego supercichego fortrona robi sie samolot (aktywny wiatrak )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rolety

Wentyl 450 mm

Cold beer  8) 

Piliscie te imbirowe siki : Gingers ? Dołączona grafika

Ja nie miałem okazji... ale chyba nie bede sie starał o taką :-)

Za to nowe pifko od OKOCIMA Harnaś jest całkiem dobre 8)

IMHO zbyt slabe.

Po wczesniejszym zassaniu "Tyskiego Gronie" odnosi sie wrazenie ze ktos dolal wody 8O

Sikacz z tego Gingers'a. Ale mam chłodniutko w pokoju. Zamknięte żaluzje, okno otwarte (przeciąg) + wentylator. Ufff, ale mi dobrze. Ale za godzine musze wyjść out side po rowerek, nie wiem co lepsze. Nowy rower czy zimna atmosfera w pokoju i spokój pracy :?: :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam tak jak kolega Morfeusz ocieplone dom ale pokoj od wschodu. Nie posiadam zadnych wiatrakow etc... w pokoju i temperatura przy otwartym oknie( i przeciagu) dodatkowo na dworze okolo 30 stopni a w pokoiku u mnie 23 :)), acha zapomnialem ze mam cos takiego jak wertikale,ale od wewnatrz wiec raczej tak duzo jak zewnetrzne nie dają.

IMHO jak narazie nie potrzebna mi jest nawet klima ( przyzwyczajony jestem do 23-24 stopni poniewaz tyle samo mam w zimie :D in my house)

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam solidny wiatrak (Cold Air :lol: ) - o dziwo na 1 i 2 biegu nieslyszalny.

Co do chlodzenia wewnetrznego: ostatnio jestem zagorzalym fanem Staropramena - w roznych hiperach mozna go kupic po 3 z groszami, a smakuje rewelacyjnie. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jam mam wiatrak 30 cm. Ma 3 prędkości i obraca sie na boki. Pierwsza prędkośc wystarcza do chłodzenia pokoju, chodzi ciszej niż wiatrak na procu.

ja mam tak w pracy, ale biuro na ostatnim (5) piętrze i niemżebnie gorąco było zanim tego wiatraka nie wyfasowałem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rolety

Wentyl 450 mm

Cold beer  8) 

IMHO zbyt slabe.

Po wczesniejszym zassaniu "Tyskiego Gronie" odnosi sie wrazenie ze ktos dolal wody 8O

Eee tam, da sie wypic ;) "Piwo po zboju" :lol: To ma bodajze (jesli dobrze pamietam) 5,7 %... Latwo wchodzi ;) W sam raz by sie ochlodzic w goracy dzien :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kladziesz w pokoju schy lod ale gdzie takie cos zdobyc to nie wiem wiem ze moj tata mial dawno dawno temu to w ciezarowce to mowi ze zarabistu chlod byl w kabinie to byla taka kostka lodu ale jakis dziwny bo sie z niego nie lalo tylko ona sie tak wolniutko zmiejszala fajnie jak by takie cos sprzedawali w sklepach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

suchy lod mozna kupic w ... hurtowniach z suchym lodem :-) , a nie robi sie z niego kalurza bo ... nie jest z wody tylko z co2 <- to dla tych co niewiedzieli ... co do piwka: piliscie "jasne ze pelne" ? calkiem fajne i cost okolo 2,0 8O na stacji benzynowej. co do "piwnych wypalaczy" to nie widzialem/pilem nic mocnejszego od "amsterdam maximator" ... ~11% zawartosci alkoholu ! nie extraktu, ale strasznie walilo spirytusem ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

suchy lod mozna kupic w ... hurtowniach z suchym lodem :-) , a nie robi sie z niego kalurza bo ... nie jest z wody tylko z co2 <- to dla tych co niewiedzieli ... co do piwka: piliscie "jasne ze pelne" ? calkiem fajne i cost okolo 2,0  8O na stacji benzynowej. co do "piwnych wypalaczy" to nie widzialem/pilem nic mocnejszego od "amsterdam maximator" ... ~11% zawartosci alkoholu ! nie extraktu, ale strasznie walilo spirytusem ...

te piwko strasznie gorzkie.... i niezle wali spiritem.... z japy tez jedzie. Mozna wypyć, bo fajny chumorek jest po 2 piwkach :) w goroncy dzien jak znalazł.. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

suchy lod mozna kupic w ... hurtowniach z suchym lodem :-) ,..

Ile stoi 1 kostka takiego lodu ( jaka cena )? i na ile starczy ?

nie na kostki ale na kilogramy, nie pamietam ile za kg, ale jakies grosze (7zl/kg ? kiedys kupowalem, dawno to bylo) w wawie hurtownia jest/byla np. na zbąszyńskiej o ile pamiec mnie nie myli

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam bardzo fajny odkuzacz wodny RAINBOW! Wzucam do pojemnika kostki lodu ide jeszcze dolac jak najzimniejsza wode w kladam pojmnik do odkuzacza, zdejmuje mala klapeczke zaslaniajaca i zmniejszajaca wylot powietrza! I w pare min (3min) mam schlodzony pokoik :) tyle ze po 15-20 min musze zmieniac wode bo zdazyla sie rozgzac! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rolety

Wentyl 450 mm

Cold beer  8) 

IMHO zbyt slabe.

reed jak lubisz mocny bir to kup sobie 3 Faxe Extra Strong takie litrowe w czarnych puszkach , nie wiem czy bedzie Tobie smakowac bo jest na kukurydzy :lol: , ale mam moc 10 % :twisted: kup sobie z 3 i sprawdzisz je albo siebie , sa jescze amsterdamy 11,3 % ale ta male buleczki i drogie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam pokuj w piwnicy (nie ma okna - przszkolone dzrwi sluza za okno :D) temperatura w lato idle 22. stres 24 (cztery kompy :-)

Morfeusz tez mam ten odkurzcz - iezly pomysl mi podrzuciles :-) hehe czego to ludzi na forum nie wymysla.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rolety

Wentyl 450 mm

Cold beer  8) 

IMHO zbyt slabe.

reed jak lubisz mocny bir to kup sobie 3 Faxe Extra Strong takie litrowe w czarnych puszkach , nie wiem czy bedzie Tobie smakowac bo jest na kukurydzy :lol: , ale mam moc 10 % :twisted: kup sobie z 3 i sprawdzisz je albo siebie , sa jescze amsterdamy 11,3 % ale ta male buleczki i drogie

eee tam drogie, eee tam male - normalne 0.5L i cena porownywalna (w dol :-)) z faxe'm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi